Articole filtrate după dată: Februarie 2015

În noaptea Oscarurilor am ales o degustare tematică, așa că am destupat un Cabernet Sauvignon Master Lot Reserve California 2011, de la Wolfgang Puck, chiar în preajma fotografiei cu autograf primită de la acesta.

Publicat în Clubul

Un proverb spaniol spune că o zi fără vin este o zi fără soare. L-aș modifica infim, transformând în majusculă o singură literă. Așadar o zi fără vin este o zi fără Soare, unde prin Soare înțeleg vinul meu preferat de la Vinarte, cel din recolta 2009. Din acest punct de vedere, ziua de miercuri, 18 februarie, a fost una extrem de însorită pentru o parte a membrilor CDViN.

Publicat în Știri

De câte ori deschid câte o sticlă de la Gramma, nu știu cum se face că declanșez blițul memoriei afective și revăd astfel, într-o lumină cât se poate de plăcută, întâmplările trecute cu vin și oameni faini de pe meleagurile moldovenești. Mie vinurile albe ale acestei mici mari crame îmi aduc aminte generoase degustări și irepetabile chefuri prin pădurea Dobrovățului, pe fostul domeniu al familiei Sturdza, dar și o anume mașină de epocă prețioasă căreia îi ședea bine cu un Aligoté pe dânsa. Ca să nu mai spun că, posedat de aromele Feteștilor și Aligoté-urilor, pe dată mă văd din nou la Viena, servind la standul VieVinum austrieci pretențioși cu minunate vinuri românești.

Publicat în Știri

Pivnicer

CAPITOLUL ȘASE, în care gonim în Frecciarossa cu 300 km/h către Napoli și în care ne zgâlțâim în Circumvesuviana cu 30 km/h spre Pompei, pentru un spectacol în Teatro Grande și un sărut în Casa degli Amanti

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate