Miercuri, 22 Februarie 2012 01:31

Flashtasting la înălţime, într-un viitor paradis al unui Wine Club Recomandat

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
2732ba405a630cd4bc6fc1c222ad675d.jpg 2732ba405a630cd4bc6fc1c222ad675d.jpg

O amintire oenologică memorabilă despre... viitor

  Ca de fiecare dată când se întâlnesc membrii Clubului Vestik cu Pivnicerul, iar prin preajmă se află, obligatoriu, şi membrii Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizaţi, se lasă, inevitabil, cu o amintire oenologică memorabilă. În săptămâna în care va fi inaugurată exclusivista sală de degustări situată în preajma centrului Aradului, parcă nimic nu a fost mai potrivit decât un flashtasting la înălţime, mai precis în podul casei aproape centenare care va găzdui Wine Clubul-gazdă a degustărilor. Atâta doar că aventura noastră vinicolă petrecută în pod nu a căutat doar farmecul discret şi prăfuit al trecutului, ci şi o străfulgerare a viitorului cluburilor noastre.
 

Acompaniaţi de un Sauvignon Blanc La Cetate 2010 şi de un Caloian Cabernet Sauvignon 2010, ambele recomandate de Pivnicer, am trecut micul test de alpinism - o scară cu 14 trepte - pentru a ajunge în locul dorit. Acolo ne-au întâmpinat, în lumina difuză, obiecte vechi sub acoperişul susţinut de grinzi mai bătrâne decât oricare dintre noi. După degustarea nonconformistă, am uitat de frig şi am întrezărit cum va arăta locul peste doar câţiva ani: o selectă mansardă cu câteva loji exclusiviste pentru prietenii care vor dori să deguste cele mai interesante vinuri româneşti, un cochet dormitor şi o terasă de pe care degustătorii de vin neautorizaţi şi viitorii somelieri la fel de neautorizaţi vor putea admira împrejurimile locului aflat la doi paşi de malul Mureşului.

  Între timp, am terminat de degustat şi vinurile care ne-au însoţit în periplul trecut-viitor care a reuşit să suspende câteva minute prezentul. Însă aventura este departe de a se fi terminat, pentru că acest flashtasting este primul despre care putem spune că nu are - încă - un sfârşit, sau al cărui final este în desfăşurare, până la finalizarea Mansardei Oenologice, un fel de paradis al celor mai credincioşi viitori membri ai încă nenăscutului Wine Club de la parter.

 

Citit 3752 ori Ultima modificare Luni, 25 Martie 2019 17:58

Pivnicer

CAPITOLUL ȘAPTE, în care conversăm cu papagalii pe Viale del Belvedere, cu viperele bahice ale lui Aristotel, cu delfinul de piatră al lui Bernini și cu gâștele sacre din lectică, în vreme ce gândurile luminează ca niște flash-uri amintirea

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate