După experienţa cu gama premium a vinurilor de la Murfatlar, curiozitatea ne-a împins mai departe spre colinele însorite ale Dobrogei, spre mare, unde, pe marginea piscinei Hotelului Iaki din Mamaia, Clubul Cavalerilor ne invitase la o degustare răcoroasă de august. Am răspuns invitaţiei celor de la SERVE într-o seară furtunoasă, poate singura din perioada asta a anului, însă apele liniştite ale piscinei de la Iaki dădeau o senzaţie de calm, în contrast cu valurile mării de la câteva zeci de metri depărtare. Lângă bufetul acoperit cu platourile cu gustări se afla şi masa pentru iniţiere în rafinatul gust al trufelor, fiind îmbiaţi cu zacuscă şi brânză cu trufe. Nasul ne-ar fi condus în acea zonă mai devreme sau mai târziu, însă fiind întâmpinaţi de Dan Săvulescu, energicul director de vânzări de la SERVE, am fost făcuţi părtaşi imediat la acest secret culinar. La masa cu vinuri SERVE, acesta servea pe tot parcursul serii clienţilor hotelului vinurile Rose, Sauvignon Blanc din gama Terra Romana şi Pinot Noir din gama Vinul Cavalerului pe care le cunoaştem acum atât de bine. Un compatriot al contelui Guy Tyrel de Poix era în mod particular interesat, bombardându-l pe domnul Savulescu cu întrebări. Două domnişoare ne-au oferit din partea hotelului bilete de tombolă pentru cei care vor rămâne până la sfârşitul evenimentului. Am ascultat şansonete şi muzică rusească interpretate de o frumoasă solistă din Republica Moldova, întinşi pe şezlongurile din jurul piscinei iluminate şi am privit uneori temători cerul, pe care norii încă opuneau rezistenţă vântului şi nu vroiau să se lase îndepărtaţi atât de uşor. Cred că vinurile de la Ceptura au convins pe mulţi aflaţi în vacanţă la Pontus Euxinus, noi am participat cel puţin cu plăcere la un eveniment al Clubului din care acum facem parte. Surpriza finală i-am servit-o noi, rece, domnului Săvulescu, când a aflat că biletul câştigător al unei mingi de fotbal semnate de Gheorghe Hagi se afla în posesia "vesticilor"....
Text şi foto: Adrian Armanca