Joi, 14 Iunie 2012 15:42

Ziua Cramei Avincis, un picnic de cinci stele Recomandat

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
4ed62055e257f7187c1992dd197c4581.jpg 4ed62055e257f7187c1992dd197c4581.jpg

O invitaţie într-un loc pe care îţi doreşti să-l revezi iar şi iar

          Sărbătoarea de Rusalii are pentru  Vestik o semnificaţie aparte. În 2011, la 60 de ani de la deportarea în Bărăgan a părinţilor şi bunicilor a trei  dintre vestici, am pus  în practică conceptul de flashtasting, în prima zi pe autostrada, atunci neterminată, Arad – Timişoara, iar în a doua zi pe cazematele construite în vremea lui Gheorghe Gheorghiu–Dej pentru a apăra ţara de Tito. În 2012 sărbătoarea a căpătat valenţe noi, în a doua zi de Rusalii, 4 iunie, fiind invitaţi de familia Irinel şi Valeriu Stoica la ziua Cramei Avincis, la un picnic cu totul deosebit.

      Patru vestici au acceptat cu bucurie invitaţia şi au pornit spre Drăgăşani, cu o oprire la Sibiu la restaurantul  Fântâniţa Haiducului. Ajunşi la Crama Avincis, gazdele noastre ne-au primit cu câte un pahar de Sauvignon Blanc Grand Reserve 2011 şi ne-au invitat la o vizită a domeniului ce cuprinde: Vila Dobruşa, conac neoromânesc restaurat, o cramă nouă placată cu calcar de Arnota, cu gazon ce acoperă şi acoperişul, pe care se află trei case de lemn cu mai multe apartamente, cu plantaţia de 30 de hectare de vie de Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Crâmpoşie Selecţionată, Pinot Gris, Cabernet Sauvignon şi Pinot Noir. Totul este impecabil, gazonul, piscina, terenul de tenis, aleile cu bănci , rândurile de viţă-de-vie cu trandafiri  la capăt, terasa cramei cu mese şi scaune acoperite de umbrele care feresc invitaţii de soarele torid de început de iunie. 

      Vinul, servit la barul din cramă de oenologul Ghislain Moritz şi de soţia acestuia, Angela Prado, a curs din belşug, iar masa a fost excelentă. Am întâlnit vechi prieteni de la vinul.ro, bloggeri, directori de vânzări de la alte crame, pe Andrei Iva alături de soţie,  organizatorii GoodWine, am avut plăcerea de a-i cunoaste pe domnul Sergio Faleschini, acţionar majoritar la Vinarte, şi pe domnul Jean Valvis  de la Domeniile Sâmbureşti.

      

      E imposibil să nu te îndrăgosteşti de Crama Avincis, de oamenii şi de vinurile sale. E un loc în care îţi doreşti să te intorci, un punct pe care vesticii l-au trecut pe hartă ca obiectiv turistic viniviticol major. L-am recomandat prietenilor din anturajul Vestik Club şi rudelor din străinătate, iar cu unii dintre ei ne vom întoarce să-l vizităm.

Citit 2200 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Mai 2019 16:43

Pivnicer

CAPITOLUL ȘASE, în care gonim în Frecciarossa cu 300 km/h către Napoli și în care ne zgâlțâim în Circumvesuviana cu 30 km/h spre Pompei, pentru un spectacol în Teatro Grande și un sărut în Casa degli Amanti

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate