Joi, 30 Decembrie 2010 22:48

“Next Five in Five”: cinci inovaţii care ne vor schimba viaţa în următorii cinci ani Recomandat

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
a7877db593a13b8146de9680f0e652ae.jpg a7877db593a13b8146de9680f0e652ae.jpg

Tehnologii emergente din cadrul laboratoarelor de cercetare IBM

IBM a prezentat recent lista  “Next Five in Five” – o lista de inovatii ce au potentialul de a schimba modalitatea in care oamenii isi desfasoara activitatea in urmatorii cinci ani:

·        Comunicarea in mediul 3-D
·        Bateriile vor folosi aer pentru alimentarea dispozitivelor
·        Fiecare om va putea contribui la salvarea planetei
·        Transportul in comun va fi personalizat
·        Calculatoarele vor ajuta la alimentarea cu energie a orasului

Lista „Next Five in Five” se bazeaza pe tendintele pietei si ale societatii care ne vor transforma vietile, precum si pe tehnologii emergente din cadrul laboratoarelor de cercetare IBM (foto - IBM's T.J. Watson Research Center) din toata lumea care pot face ca aceste inovatii sa devina realitate.

In urmatorii cinci ani, inovatiile tehnologice vor schimba vietile oamenilor in urmatoarele modalitati:

Comunicare in mediul 3-D
In urmatorii cinci ani, interfetele 3D – cum sunt cele prezente in filme – vor permite interactiunea in timp real cu holograme 3D ale prietenilor. Filmele si televizoarele avanseaza in domeniul 3D, si pe masura ce camerele 3D si camerele holografice devin mai complexe si de dimensiuni mai mici astfel incat sa incapa intr-un telefon mobil, vom putea fi capabili sa interactionam cu fotografii, sa navigam pe internet si sa vorbim cu prietenii in modalitati complet schimbate.

Bateriile vor folosi aer pentru a alimenta dispozitivele
V-ati dorit ca bateria de la laptop sa reziste o zi intreaga fara sa fie nevoie sa o incarcati? Sau ca telefonul sa isi incarce bateria atunci cand este tinut in buzunar?
In urmatorii cinci ani, dezvoltarile stiintifice in domeniul tranzistorilor si bateriilor vor permite dispozitivelor sa reziste de 10 ori mai mult decat in momentul de fata. In anumite cazuri dispozitivele mici nu vor mai avea baterii.

Fiecare om va putea contribui la salvarea planetei
Fiecare om este un senzor mobil, chiar daca nu este un fizician. In cinci ani, senzorii din cadrul telefonului, masinii, portofelului sau chiar si din cadrul dintilor vor oferi oamenilor de stiinta o imagine in timp real a mediului inconjurator. Fiecare dintre noi va putea contribui cu aceste date la lupta impotriva incalzirii globale, la salvarea speciilor pe cale de disparitie sau la documentarea plantelor sau animalelor care pun in pericol ecosistemele de pe glob. In urmatorii cinci ani, va aparea o clasa intreaga de “cetateni oameni de stiinta”, ce vor folosi senzori simpli pentru a crea seturi imense de date pentru cercetare.

Transportul va fi personalizat
Imaginati-va un trafic fara autostrazi aglomerate, fara metrouri pline, fara intarzieri datorate drumurilor in constructie si fara teama de a intarzia. In urmatorii cinci ani, tehnologiile de analiza avansata vor oferi recomandari personalizate ce ajuta oamenii sa ajunga in cel mai scurt timp la destinatie. Sistemele de trafic adaptabile vor invata traseele si comportamentele calatorilor pentru a oferi siguranta asupra traficului si informatii despre ruta aleasa, totul intr-un mod dinamic.

Calculatoarele vor ajuta la alimentarea cu energie a oraselor
Inovatiile in domeniul calculatoarelor si centrelor de date permit caldurii si energiei excesive sa incalzeasca cladirile pe timp de iarna si sa alimenteze sistemul de aer conditionat pe timpul verii. Imaginati-va ca energia folosita de centrele de date va putea fi reciclata si reutilizata in folosul orasului.

Citit 4504 ori Ultima modificare Duminică, 24 Ianuarie 2016 08:46

Pivnicer

CAPITOLUL ȘAPTE, în care conversăm cu papagalii pe Viale del Belvedere, cu viperele bahice ale lui Aristotel, cu delfinul de piatră al lui Bernini și cu gâștele sacre din lectică, în vreme ce gândurile luminează ca niște flash-uri amintirea

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate