Articole filtrate după dată: Mai 2015

Grație internetului, toată lumea îl cunoaște pe Vasile, omul nostru din Panama. Personajul cu pricina nu e croitor și nu trăiește în America Centrală, ci în satul Ferendia, și în ultimii ani a devenit, vrând-nevrând, un mare connaisseur. Zilele trecute, i-am încercat gustul în materie de vin la un grătar în curtea casei de la țară. La flashtasting a asistat și Bombonel, care de felul lui nu este vreun fost premier corupt, ci un bun amic cu coadă căruia apropiații îi spun cu afecțiune Bombo.

Publicat în Știri

În data de 25 mai, credincioșii romano-catolici îl sărbătoresc pe Sfântul Urban, patronul viilor, al strugurilor și al viticultorilor. Acest eveniment marchează, simbolic, începutul verii.

Publicat în Știri

Dacă a lipsit ceva din odăile bunicii, atunci, cu siguranță, era vorba de un concert rock! Asta până săptămâna trecută, când un recital unplugged a adăugat o valență nouă, surprinzătoare, spațiului clubului nostru. “Sunt sălile cu cea mai bună acustică din tot turneul nostru european de până acum”, au mărturisit, la unison, cei trei rockeri care ne-au fost oaspeți la ora cinei.

Publicat în Știri

Pentru un connaisseur autentic din România, fie el și neautorizat, o degustare de vinuri marca Bauer nu poate fi decât un eveniment excepțional. Cum clubul nostru nu duce lipsă de cunoscători autentici, cele două odăi ale bunicii s-au umplut firesc în seara în care Oliver și Raluca Bauer și-au propus să-și lanseze vinurile la Arad.

Publicat în Știri

De la o vreme, la Drăgăşani ne simţim ca acasă. Ştim bine toate hotelurile, maşina se conduce singură până la destinaţie, din Ţara Ardealului în Ţara Olteniei. Ne-am împrietenit cu taximetriştii, cu recepţionerii, cu gropile şi cu câinii negri de Drăgăşani. Şi călătorim de fiecare dată cu plăcere acolo, ca şi cum plăcerea poate fi de fiecare dată reinventată.

Publicat în Știri

Pivnicer

CAPITOLUL ȘAPTE, în care conversăm cu papagalii pe Viale del Belvedere, cu viperele bahice ale lui Aristotel, cu delfinul de piatră al lui Bernini și cu gâștele sacre din lectică, în vreme ce gândurile luminează ca niște flash-uri amintirea

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate