Luni, 12 Ianuarie 2015 00:00

GOURMAND DRINKS AWARDS 2014: "Oscar" național pentru Marinela Vasilica Ardelean Recomandat

Scris de CDViN
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

GOURMAND DRINKS AWARDS anunță că Marinela Vasilica Ardelean este laureata premiului la nivel national, pentru România, in anul 2014, la categoria Best Wine Book Translation, ca autoare a volumului  "50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene".

 

Conform regulamentului, cartea celei care a fost desemnată somelierul anului 2014 în România va intra automat și în concursul la nivel mondial, organizat de GOURMAND DRINKS AWARDS în China, între 8 și 11 iunie 2015. Câștigătorii premiilor naționale vor intra în competiție pentru a-și adjudeca titlul The Best in the World. Rezultatele vor fi anunțate marți, 9 iunie 2015, la evenimentul anual de acordare a premiilor ce va avea loc în Yantai, Capitala Vinului din China, în timpul Festivalului Grapes by the Sea, pe plaja Wine Bay.
Lista cu reprezentantii celor 70 de țări participante la Gourmand Drinks Awards va fi postată pe site-ul companiei, în luna februarie.

Premiile Gourmand Drinks, înființate în anul 1995 de Édouard Cointreau - descendent al faimosului scriitor francez, din secolul al XVI-lea, Rabelais -, au fost asociate de jurnaliștii de specialitate, din punct de vedere al importanței lor în domeniul gastronomiei, cu renumitele premii Oscar.

Volumul "50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene" este bilingv, in romana si italiana, a fost tipărit în 2014, în condiții grafice deosebite, la editura italiană Terra Ferma.
Autoarea cărții, Marinela Vasilica Ardelean, s-a stabilit în Italia în urmă cu 15 ani și este deținătoare a unei diplome de Master in Business Administration, fiind și specialistă în şampanii. Cu două licenţe în Economie și Drept este Brand Manager al companiei italiene Foss Marai Spumanti, membră în jurii ale unor concursuri naţionale şi internaţionale de vinuri, precum și profesoară la "Italian Chef Academy" din Roma. Recent i s-a acordat și titlul Dame Chevalier des Coteaux de Champagne.

 

Citit 3619 ori Ultima modificare Luni, 12 Ianuarie 2015 15:21

Pivnicer

Când prietena noastră Claudia Romana Rista, bine cunoscută drept Fata care gătește cu flori, ne-a invitat la Festivalul culinar tradițional croat Karaševski Paprikaš din satul cărășean Vodnic, nu m-am gândit că această deplasare va fi ceva mai lungă decât prevăd atlasele geografice, ghidurile culinare și gps-urile afective care ghidează un bănățean pe dragele căi ale Carașului.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate