Marți, 16 Iunie 2015 15:18

Marinela V. Ardelean, vicecampioană mondială într-o inedită competiție desfășurată în China Recomandat

Scris de CDViN
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

GOURMAND DRINKS AWARDS anunță că volumul "50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene" al autoarei Marinela Vasilica Ardelean a ocupat locul al doilea la competiția anuală mondială de profil care s-a desfășurat, săptămâna trecută, în China. Rezultatul oficial va fi postat, în curând, pe Cookbookfair.com.

"Am crezut tot timpul în destinul  acestui volum, dovadă fiind faptul că i-am dedicat un an din viața mea. Celor care au apreciat această primă carte a mea, le promit că vor mai avea cel puțin o surpriză plăcută în viitorul apropiat", a declarat, în exclusivitate pentru Vestik.ro, autoarea cărții.

Marinela Vasilica Ardelean a fost declarată, în luna ianuarie a acestui an, câștigătoare a premiului la nivel național, pentru România, în anul 2014, la categoria Best Wine Book Translation, ca autoare a volumului  mai sus amintit. Conform regulamentului, cartea a intrat automat și în concursul la nivel mondial, organizat de GOURMAND DRINKS AWARDS în China, între 8 și 11 iunie 2015. La evenimentul anual de acordare a premiilor ce a avut loc în Yantai, Capitala Vinului din China, în timpul Festivalului Grapes by the Sea, pe plaja Wine Bay, cartea autoarei din România a ocupat locul al doilea din totalul de 70 de cărți câștigătoare ale premiilor naționale în tot atâtea țări.

Premiile Gourmand Drinks, înființate în anul 1995 de Édouard Cointreau - descendent al faimosului scriitor francez, din secolul al XVI-lea, Rabelais -, au fost asociate de jurnaliștii de specialitate, din punct de vedere al importanței lor în domeniul gastronomiei, cu renumitele premii Oscar.

Cartea "50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene" a fost lansată - în premieră într-o librărie din România -, și în Arad, în luna decembrie a anului trecut. Marinela Vasilica Ardelean este, printre altele, și absolventă a Facultății de Științe Juridice din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”.

Volumul româno-italian "50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene" a fost tipărit în 2014, în condiții grafice deosebite, la editura italiană Terra Ferma.
Autoarea cărții, Marinela Vasilica Ardelean, s-a stabilit în Italia în urmă cu 15 ani și este deținătoare a unei diplome de Master in Business Administration, fiind și specialistă în şampanii. Cu două licenţe în Economie și Drept este Brand Manager al companiei italiene Foss Marai Spumanti, membră în jurii ale unor concursuri naţionale şi internaţionale de vinuri, precum și profesoară la "Italian Chef Academy" din Roma. Recent i s-a acordat și titlul Dame Chevalier des Coteaux de Champagne.

Volumul - care va fi prezentat și la Tărgul de Carte ce se va desfășura la Frankfurt, în Germania, în 14-15 octombrie 2015 -, poate fi găsit, în Arad, la Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați.

Citit 4654 ori Ultima modificare Luni, 13 Iulie 2015 21:51

Pivnicer

Când prietena noastră Claudia Romana Rista, bine cunoscută drept Fata care gătește cu flori, ne-a invitat la Festivalul culinar tradițional croat Karaševski Paprikaš din satul cărășean Vodnic, nu m-am gândit că această deplasare va fi ceva mai lungă decât prevăd atlasele geografice, ghidurile culinare și gps-urile afective care ghidează un bănățean pe dragele căi ale Carașului.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate