Cuvintele cheie pentru a descrie ce se petrece la acest festival sunt: EXCLUSIVISM - cel mai ieftin bilet de intrare la festival, pentru o singură zi, costă 95 de euro; ELEGANȚĂ - evenimentul e găzduit de prestigiosul palat Kurhaus; SELECTIVITATE - accesul producătorilor e posibil doar ca urmare a unei invitații din partea președintelui și fondatorului Merano WineFestival, Helmuth Köcher, supranumit The WineHunter datorită instinctului care îl ajută să descopere vinuri surprinzătoare acolo unde nimeni nu se așteaptă.
Vineri, 6 noiembrie 2015, de la ora 19, aceștia vor prezenta invitaților un meniu special marca Fish&Chef și vinuri MeranoWineAward. Iată cu ce vor fi serviți cei prezenți la eveniment:
Aperitivo di benvenuto con gli “Spumanti di Montagna” Trento DOC Rutunde
Trota, cren, cioccolato bianco e caviale fumè
*
Pache Mat al vapore, emulsione di broccolo invernale all'olio drizzar, salmerino fume' e la sua riduzione al Custoza
*
L’Altro Cotechino - il cotechino di sola manzetta Garronese Veneta
*
Zuppetta di frutti rossi marinati nel mosto cotto, mantecato di latte emeringa caramellata
Maeștrii gastronomi ai serii:
Leandro Luppi, Ristorante Vecchia Malcesine, Malcesine (VR)- o stea Michelin
Paolo Cappuccio, Ristorante La Casa degli Spiriti, Costermano (VR) - o stea Michelin
Andrea Costantini, Ristorante Regio Patio e Hotel Regina Adelaide, Garda (Vr)
Giuliana Germiniasi, Ristorante Capriccio, Manerba del Garda (BS) - o stea Michelin
Gianluca Vignati, Ristorante DropsFood&Wine hotel Aqualux, Bardolino (VR)
De remarcat faptul că, deși cel mai ieftin bilet de intrare la festival, pentru o singură zi, costă 95 de euro, achiziționarea unui bilet nu garantează accesul la festivitatea de deschidere, ce se face doar pe bază de invitație.
Guest-starul serii va fi cântăreața de jazz Alita Moses, din West Hartford, CT, USA, împreună cu orchestra sa.