Vineri, 05 Aprilie 2024 00:33

Onisim Colta, din posteritate, despre nașterea luminii Recomandat

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

La final de martie am onorat invitația unor vechi şi statornici prieteni, Ioan Paul Colta şi Elena Rodica Colta, de a participa la lansarea albumului de artă „Onisim Colta. Nașterea luminii / Onisim Colta. The Birth of Light”, album ce poartă același nume cu expoziția din incinta Muzeului de Artă.

Tipărit la Editura Alutus, în 2023, albumul poate fi considerat un prim catalog postum al lucrărilor regretatului artist arădean (1952 – 2022) - deopotrivă pictor, sculptor, profesor, scenograf și grafician. 

Textele albumului îi aparțin muzeografei Adriana Pantazi și Adrianei Oprea, criticul și istoricul de artă. Este citat și un fragment din discursul  profesorului timișorean Marcel Tolcea, de la vernisajul expoziției din 10 mai 2023.

La finalul lansării, desfășurată într-o companie selectă, invitații au avut ocazia să deguste vinuri românești recomandate de Clubul Degustătorilor deVin Neautorizați, club al cărui simpatizant a fost și Onisim Colta. Dealtfel, fiul domniei-sale, Ioan Paul (foto, având pe fundal lucrarea Cina, a tatălui său), este un vechi membru al clubului și, îndrăznim să spunem, un prieten de cursă lungă.

Deși am fost înconjurați, în mijlocul celor mai reprezentative lucrări ale sale, de spiritul artistului, ne-a lipsit, totuși, prezența lui Onisim Colta, cel care a fost, de fiecare dată, un interlocutor deopotrivă discret şi plăcut în clubul nostru de oenofili pasionați de artă.

Citit 131 ori Ultima modificare Vineri, 05 Aprilie 2024 00:41

Pivnicer

Dacă ar fi să comparăm frumusețea cu o vibrație care se propagă irezistibil, cutremurându-i pe privitori, probabil că Prince Știrbey, crama-conac, asemenea Cramei Avincis, reprezintă epicentrul unei asemenea unde, al unei splendori românești regăsite.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate