Joi, 23 Mai 2019 16:07

Peste 90 de producători de vin din România, Moldova, Italia, Spania, Franța, Argentina, Noua Zeelandă și Uruguay, la cea mai mare ediție a Festivalului RO-Wine Recomandat

Scris de Vestik
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania își va deschide, la sfârșitul acestei săptămâni, porțile celei de-a patra ediții din București, după ce a debutat, anul trecut, și în fața publicului clujean. Această ediție va fi cea mai mare de până acum, aducând laolaltă 90 de producători de vin din România, Moldova, Italia, Spania, Franta, Argentina, Noua Zeelandă și Uruguay.


În premieră, o zonă extinsă a festivalului va fi dedicată pieței gourmet, vizitatorii având ocazia să guste de la diverse tipuri de zacuscă și produse de vânat tradiționale, la prosciutto și foie gras de cea mai bună calitate. În cadrul zonei gourmet vor fi organizate, de asemenea, sesiuni de live cooking cu unul dintre cei mai apreciați chef-i din România.


Adresându-se în primul rând pieței HoReCa, festivalul va permite în premieră accesul gratuit al angajaților și angajatorilor din industrie, în baza înregistrării online prealabile. Iubitorii de vinuri vor avea parte de o experiență unică și de foarte multe surprize. În zona VIP, participanții se pot întâlni cu peste 100 de vinuri super premium prezentate de specialiști de top în domeniu, dar și cu o selecție specială de Champagne.

Ambasadorii acestei ediții a RO-Wine sunt trei suporteri deja cunoscuți ai vinului românesc, Virgil Ianțu și Alina-Maria și Nicolae ai României, care vor invita publicul să deguste cele peste 350 de vinuri premium și superpremium.

Specialiștii din industria ospitalității care vor vizita festivalul vor avea la dispoziție, pentru o mai ușoară explorare a universului vinului, prima ediție tipărită a Ghidului RoWine, un instrument util atât pe parcursul festivalului, cât și pentru utilizarea ulterioară în propriile restaurante și hoteluri.

 

Despre organizatori:


Marinela V. Ardelean este specialist în branding şi business development în industria enogastronomică, degustător profesionist în concursuri internaționale de vinuri și profesor la Italian Chef Academy (Roma, IT) și Global Brand Ambasador Vinars Brancoveanu. Autoare a celui mai premiat volum bilingv la nivel internațional despre vinurile românești - 50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene, Marinela este și inițiatoarea proiectului „The Wine Book
of Romania” primul ghid care cuprinde descrierea și clasificarea celor mai bune vinuri din România și Republica Moldova.


Liviu Popescu, co-proprietar Fratelli Group, recunoscut de mai bine de 15 ani pentru dezvoltarea celor mai prestigioase proiecte din domeniul HoReCa, cu o experiență de 20 de ani în domeniul ospitalier.

Citit 648 ori Ultima modificare Joi, 23 Mai 2019 16:55

Pivnicer

Călătorul cu ochii larg deschiși poate observa că, pentru ieșeni, trei sunt steagurile care contează: cel al României, cel al Uniunii Europene și steagul Cotnari. În ultima noastră aventură oenologică, petrecută în capitala Moldovei și la poalele Dealului Cătălina, ne-am reîndrăgostit de Iași și de cea mai mare podgorie din zonă.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate