Miercuri, 18 Noiembrie 2015 22:41

Merano WineFestival 2015: 10.000 de vizitatori în cinci zile Recomandat

Scris de CDViN
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Timp de cinci zile, între 5 și 10 noiembrie 2015, Palatul Kurhaus, situat în centrul localității italiene Merano, a devenit capitala europeană a vinului. La o săptâmână de la finalul evenimentului, Helmuth Köcher - The WineHunter - a făcut publice cifrele esențiale. Începând din martie 2000, Helmuth Köcher este administrator unic al companiei ce se ocupă de organizarea evenimentului și președinte al Festivalului. supranumit

Au trecut pragul palatului Kurhaus, gazdă a evenimentului, nu mai puțin de 10.000 de amatori de vin, dintre care 7.100 au fost plătitori - cel mai ieftin bilet de o zi costând 90 de euro. Trendul față de ediția de anul trecut e unul ușor ascendent. Vineri, 6 noiembrie, festivalul a debutat cu două evenimente exclusiviste, ce tind să devină clasice: bio&dynamica și CultOenologist, la care au luat parte 350 de amatori și profesioniști ai vinului. În aceeași seară a avut recepția de gală a festivalului, în sala mare a palatului Kurhaus, loc unde câteva sute de invitați au savurat preparatele unor chefi cu o stea Michelin și au degustat vinuri locale pe ritmuri live de jazz. Ziua de sâmbătă a adus la festival încă 2.800 de vizitatori, în timp ce duminică și luni au trecut pragul faimosului palat câte 1.700 de pasionați de oenologie. Marți, 10 noiembrie, în ultima zi, peste 500 de vizitatori au asigurat succesul evenimentului Catwalk Champagne, organizat, în premieră, în parteneriat cu Clubul de Excelență.

CultOenologist a adunat în acceași încăpere zece dintre cei mai apreciați oenologi din Italia, care și-au prezentat vinurile într-o degustare ieșită din tiparele clasice.

Secțiunile Culinaria și Showcooking au înregistrat un succes previzibil, gastronomia ocupând un loc important în economia festivalului de la Merano.

În acest an au participat peste 500 de producători de vin și peste 100 de companii italiene de haute-cuisine.

La cea de-a 24-a ediție a “Merano Wine Festival” au fost invitați - pentru că la acest festival exclusivist se poate accede doar cu invitație din partea organizatorilor -  zece producători români de vin: Avincis, Agricola Știrbey, Casa de Vinuri Cotnari, Clos des Colombes, Crama Averești, Crama Gîrboiu, Crama Răteşti, Davino, Domeniile Viticole Tohani, Petro Vaselo.

"Este al doilea an consecutiv când producătorii români participă la Târgul Internațional de la Merano și reprezintă cu succes țara noastră. Dacă anul trecut majoritatea participanților italieni s-au declarat surprinși de faptul că în România se produc vinuri, anul acesta am reușit să ne confirmăm prezența pe harta internațională a producătorilor de vin.
Mai mult, doi dintre producătorii români prezenți la târg și anul trecut distribuie acum vinuri, cu succes, pe piața italiană. Este vorba de Prince Știrbei și Petro Vaselo. Mă declar optimistă: sunt convinsă că acesta este doar începutul!", a declarat specialistul internaţional în vinuri Marinela Vasilica Ardelean, cea care, împreună cu Helmuth Köcher – proprietar și fondator al Merano WineFestival -, i-a selecționat personal pe cei zece producători de vin români prezenți la festival.

Citit 1107 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016 18:02

Pivnicer

Dacă n-ai când și cum și unde să te duci într-un concediu clasic, de două săptămâni, în august, dat cu mărinimie de corporație sau de stat, de patron ori de șef, dacă știi și alte trasee decât cele care duc la Marea Neagră ori pe Valea Prahovei, locuri altminteri binecuvântate cu o nesecată, misterioasă, piramidală energie dacică, poate că nu e lipsit de inspirație să o iei către vest.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate