Miercuri, 04 Noiembrie 2015 22:12

Președintele Merano WineFestival, Helmuth Köcher, a băut primul pahar de vin la 29 de ani. Ce crede The WineHunter despre vinurile românești Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

L-am cunoscut la ediția de anul trecut a Merano WineFestival, pentru ca apoi să îl reîntâlnim la Valea Verde Retreat, unde a făcut parte din juriul pentru proiectul The Wine Book of Romania. Președintele și fondatorul  Merano WineFestival, Helmuth Köcher, este poreclit The WineHunter pentru instinctul care îl ajută să descopere vinuri surprinzătoare acolo unde nimeni nu se așteaptă. Născut în 1959, a băut primul pahar de vin de abia în 1988, la 29 de ani. Astăzi organizează a 24-a ediție a unuia dintre cele mai exclusiviste și prestigioase festivaluri de vin din lume, eveniment supranumit, pe bună dreptate, “Cannes-ul enogastronomiei”.

După o excursie la Bordeaux, în 1989, Helmuth Kocher, născut chiar în Merano, s-a îndrăgostit iremediabil de vinurile franțuzești. Din acel moment, el a decis să se dedice organizării unor degustări de vinuri în restaurante de top din Alto Adige, devenind un punct de reper în domeniul gastro-oenologic. În 1992, împreună cu doi prieteni, împărtășind aceeași pasiune, a fondat GourmetClub Alto Adige și de atunci organizează Festivalul Vinului Merano, primul eveniment de acest fel din Italia. Din martie 2000, Helmuth Kocher este administrator unic al companiei ce se ocupă de organizarea evenimentului - care a devenit Gourmet International - și președinte al Festivalului.

Helmuth Köcher a acordat Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați un interviu în care vorbește despre aventura primei ediții a festivalului, din 1992, în care s-a comunicat prin fax și cu telefoane clasice. Ne-a mărturisit că primul vin românesc pe care l-a degustat a fost un Merlot de la Vinarte, în anul 2000, și își amintește că acesta costa 4.000 de lire - echivalentul de azi a circa doi euro! De asemenea, puteți afla, urmărind interviul, ce părerea are expertul italian despre vinurile degustate ca membru al juriului The Wine Book of Romania - un proiect al Marinelei Ardelean, cea care a adus, pentru al doilea an consecutiv, vinurile românești în atenția festivalului de la Merano.

Citit 4486 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016 17:58

Media

Pivnicer

Când prietena noastră Claudia Romana Rista, bine cunoscută drept Fata care gătește cu flori, ne-a invitat la Festivalul culinar tradițional croat Karaševski Paprikaš din satul cărășean Vodnic, nu m-am gândit că această deplasare va fi ceva mai lungă decât prevăd atlasele geografice, ghidurile culinare și gps-urile afective care ghidează un bănățean pe dragele căi ale Carașului.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate