Marți, 28 Mai 2019 13:27

Recorduri absolute înregistrate la RO Wine l The International Wine Festival of Romania Recomandat

Scris de Vestik
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
În zona VIP, participanții au descoperit peste 100 de vinuri super premium, prezentate de specialiști de top în domeniu, dar și o selecție specială de Champagne. FOTO: Vestik În zona VIP, participanții au descoperit peste 100 de vinuri super premium, prezentate de specialiști de top în domeniu, dar și o selecție specială de Champagne. FOTO: Vestik

Peste 5.000 de iubitori de vin și operatori HoReCa au trecut, în weekend-ul trecut, pragul celei de-a patra ediții a RO Wine l The International Wine Festival of Romania, un record absolut de participare care confirmă faptul că vinul a început să își recapete statutul de element central al culturii și tradiției autohtone.

Pentru întâia dată, au confirmat participarea turiști străini veniți special la festival pentru a face cunoștință cu vinurile românești.
Tot un record a fost și numărul de expozanți, peste 90 de producători români și internaționali alegând să își prezinte publicului cele mai bune vinuri prin intermediul festivalului.

Gourmet Experience, cu stridii, caracatiță, brânzeturi de capră, coaste de vițel din Noua Zeelandă, antricot de vită din Argentina

Zona Gourmet Experience, prezentă în premieră, într-un spațiu complet delimitat de zona de expunere a vinurilor, a pus permanent la dispoziția vizitatorilor delicatese tradiționale și internaționale, de la stridii, caracatiță și brânzeturi de capră la mezeluri de vânat, foie gras sau specialități de păstrăv, în timp ce performantul grill Josper a sfârâit toată ziua, acoperit de coaste de vițel din Noua Zeelandă, pulpe afumate de rață sau antricot de vită din Argentina.

Ghidul RoWine, disponibil, de azi, și în librării

Această a patra ediție bucureșteană a RO Wine l The International Wine Festival of Romania a marcat și lansarea Ghidului RoWine, în care sunt descrise toate vinurile și cramele participante la festival. Începând de astăzi, Ghidul RoWine este disponibil și în librării.

Cu două mii de participanți peste ce arătau estimările

„Cel mai important lucru, constatat și confirmat de către expozanți, este că publicul a avut un nivel înalt de cunoștințe, ceea ce a transformat interacțiunea cu oenologii și proprietarii de crame într-o experiență complexă si plină de satisfacții. Este extraordinar să vezi cum se nasc întrebări, cum acestea își găsesc răspuns și cum toate acestea se petrec într-o atmosferă frumoasă, prietenoasă, cu oameni zâmbitori”, a spus Marinela V. Ardelean, coorganizator al RO Wine l The International Wine Festival of Romania.

„A fost o ediție peste așteptări, cu aproape 2.000 de participanți mai mult decât arătau estimările noastre inițiale. Probabil că și accesul gratuit pentru profesioniștii horeca a produs o mobilizare mai mare, iar acest lucru se traduce în beneficii semnificative pentru toți expozanții prezenți, care au putut înțelege mai clar felul în care funcționează piața locală de restaurant, care este nivelul de cunoștințe, care sunt așteptările operatorilor... Nu putem decât să ne bucurăm de accest succes și să încercăm, pe cât posibil, să îl replicăm în cadrul edițiilor pe care le vom organiza în acest an și în alte orașe din țară”, a remarcat Liviu Popescu, coorganizator al festivalului.

RO-Wine, în Iași și în Cluj, la toamnă

După succesul de anul trecut, când a marcat prima sa ediție clujeană, RO-Wine va reveni și în acest an în capitala Transilvaniei, în luna octombrie, după ce va fi marcat și prima ediție la Iași, programată pentru luna septembrie. Pentru ambele ediții din țară, înscrierile participanților vor putea fi făcute începând din luna iunie, producătorii de vin autohtoni având prioritate la înscrieri.

Succesul evenimentului a fost posibil și datorită partenerilor festivalului: Banca Transilvania, Grupul CEZ România, Alexandrion Group, Selgros România, AQUA Carpatica, Chef & Sommelier, Caro Hotel, Phoenix Media, BlackCab.

Citit 574 ori Ultima modificare Marți, 28 Mai 2019 14:24

Pivnicer

Dacă privim înapoi, de-a lungul anului care a trecut, ne dăm seama că 2020 confirmă zicala romană că un an bisect este un an funest. Cu toată tristețea care a cuprins lumea și care ne-a cuprins și pe noi, o mică dar activă comunitate de iubitori de vin care a pierdut recent multe ființe dragi, am consemnat totuși în anul care a trecut și câteva evenimente fericite.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate