Luni, 10 Iunie 2019 14:13

Vinurile Cramei Teodor, în premieră în dormitorul bunicii Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Răzvan Demian, omul de vin cel mai activ în Vestik Club, ne-a oferit în premieră o degustare cu licorile Cramei Teodor. Noua cramă sătmăreană a trimis în dormitorul bunicii nu mai puțin de șase vinuri, iar câteva dintre ele au de-acum fani arădeni și timișoreni.

Răzvan, care este peste tot – la festivaluri, la prezentări de vin, la degustări profesionale, la agape frățești – a ținut din nou în priză anturajul din odăile bunicii. Vreo douăzeci de arădeni și timișoreni au putut degusta pe rând: Adeodatus Pinot Gris 2018, Adeodatus Tămâioasă Românească 2018, Adeodatus Pinot Noir 2017, Adeodatus Fetească Neagră 2016, Adeodatus Cabernet Sauvignon 2016, Rozé (Cadarcă) 2018.

Liniștea degustării a fost tulburată de un incident bizar care i-a făcut pe membrii clubului să iasă în stradă. Câinele chihuahua pe care stăpânul său îl plimba la ceas de seară prin cartierul micului nostru burg a fost atacat de pisica Mișa, mâță din vecini. Nu se știe ce și-o fi imaginat felina că ar fi minusculul patruped, cert este că s-a repezit la el ca la o pradă iar stăpânul, înnebunit de spaimă, în loc să-și ia animalul în brațe pentru a-l proteja, l-a ridicat un pic cu tot cu lesă, mai-mai spânzurându-l și oferindu-i Mișei ideea de vânat perfect, în pendulare. Cum mâța a sărit și s-a împlântat în cățel, omul a lovit-o iar ea, în cădere, și-a înfipt ghearele în picioarele lui. Pline de sânge, victimele au fost gonite pe toată strada. Stăpânul s-a întors însă în scurt timp și a chemat jandarmii, făcând un tărăboi pe cinste și amenințând, alături de și mai apriga sa parteneră de viață, că va omorî toate pisicile din cartier. Sosiți imediat cu o dubă impresionantă și înarmați cu tot arsenalul din dotare, patru jandarmi musculoși au căutat în zadar o biată pisică, munca lor fiind mai mult psihologică, de liniștire a cuplului dezlănțuit, care își lăsase mașina în mijlocul străzii, cu portierele deschise.

Când lucrurile s-au liniștit și am putut să ne vedem de degustare, ne-am dat seama ce plăcute sunt Pinot Gris-ul și Tămâioasa Cramei Teodor. Dintre vinurile roșii, am ales pentru mine Feteasca Neagră, vin acid, dens, echilibrat, cu mare potențial de învechire. Ca și Cabernet-ul, de altfel. Deși tânăr și crud, scos în lume prea devreme, acest vin a plăcut la multă lume și se anunță un bestseller, alături de vinurile albe seci.

 

Citit 166 ori Ultima modificare Luni, 10 Iunie 2019 14:46

Pivnicer

Dacă n-ai când și cum și unde să te duci într-un concediu clasic, de două săptămâni, în august, dat cu mărinimie de corporație sau de stat, de patron ori de șef, dacă știi și alte trasee decât cele care duc la Marea Neagră ori pe Valea Prahovei, locuri altminteri binecuvântate cu o nesecată, misterioasă, piramidală energie dacică, poate că nu e lipsit de inspirație să o iei către vest.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate