Luni, 10 Iunie 2019 14:13

Vinurile Cramei Teodor, în premieră în dormitorul bunicii Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Răzvan Demian, omul de vin cel mai activ în Vestik Club, ne-a oferit în premieră o degustare cu licorile Cramei Teodor. Noua cramă sătmăreană a trimis în dormitorul bunicii nu mai puțin de șase vinuri, iar câteva dintre ele au de-acum fani arădeni și timișoreni.

Răzvan, care este peste tot – la festivaluri, la prezentări de vin, la degustări profesionale, la agape frățești – a ținut din nou în priză anturajul din odăile bunicii. Vreo douăzeci de arădeni și timișoreni au putut degusta pe rând: Adeodatus Pinot Gris 2018, Adeodatus Tămâioasă Românească 2018, Adeodatus Pinot Noir 2017, Adeodatus Fetească Neagră 2016, Adeodatus Cabernet Sauvignon 2016, Rozé (Cadarcă) 2018.

Liniștea degustării a fost tulburată de un incident bizar care i-a făcut pe membrii clubului să iasă în stradă. Câinele chihuahua pe care stăpânul său îl plimba la ceas de seară prin cartierul micului nostru burg a fost atacat de pisica Mișa, mâță din vecini. Nu se știe ce și-o fi imaginat felina că ar fi minusculul patruped, cert este că s-a repezit la el ca la o pradă iar stăpânul, înnebunit de spaimă, în loc să-și ia animalul în brațe pentru a-l proteja, l-a ridicat un pic cu tot cu lesă, mai-mai spânzurându-l și oferindu-i Mișei ideea de vânat perfect, în pendulare. Cum mâța a sărit și s-a împlântat în cățel, omul a lovit-o iar ea, în cădere, și-a înfipt ghearele în picioarele lui. Pline de sânge, victimele au fost gonite pe toată strada. Stăpânul s-a întors însă în scurt timp și a chemat jandarmii, făcând un tărăboi pe cinste și amenințând, alături de și mai apriga sa parteneră de viață, că va omorî toate pisicile din cartier. Sosiți imediat cu o dubă impresionantă și înarmați cu tot arsenalul din dotare, patru jandarmi musculoși au căutat în zadar o biată pisică, munca lor fiind mai mult psihologică, de liniștire a cuplului dezlănțuit, care își lăsase mașina în mijlocul străzii, cu portierele deschise.

Când lucrurile s-au liniștit și am putut să ne vedem de degustare, ne-am dat seama ce plăcute sunt Pinot Gris-ul și Tămâioasa Cramei Teodor. Dintre vinurile roșii, am ales pentru mine Feteasca Neagră, vin acid, dens, echilibrat, cu mare potențial de învechire. Ca și Cabernet-ul, de altfel. Deși tânăr și crud, scos în lume prea devreme, acest vin a plăcut la multă lume și se anunță un bestseller, alături de vinurile albe seci.

 

Citit 421 ori Ultima modificare Luni, 10 Iunie 2019 14:46

Pivnicer

După ce, într-o vineri, prietenul nostru Elias Macovela ne-a oferit, în odăile bunicii, una dintre cele mai frumoase întâmplări oenologice ale anului, o verticală de Moscatel de Setúbal, am zis să-i ținem companie a doua zi prin vizitarea a două crame emblematice din Podgoria Miniș-Măderat.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate