Această ediție a competiției a fost organizată de prestigioasa publicație de vinuri La Revue de Vin de France și a avut loc la Château Sainte-Roseline din regiunea Provence. În acest an s-a consemnat o premieră istorică, fiind înregistrați în competiție participanți de pe cinci continente, din 33 de țări diferite.
Conform regulamentului, echipe compuse din patru degustători și un antrenor au evaluat în orb șase tipuri de vinuri roșii și șase vinuri albe provenite din diferite regiuni ale lumii. Pentru fiecare vin, echipelor li s-a solicitat să identifice soiul de struguri, țara de origine, regiunea de proveniență, anul recoltei și,eventual, chiar producătorul. Criteriile au fost evaluat cu punctaje distincte.
Deși la începutul competiției România nu părea să fie într-o poziție favorabilă pentru a câștiga cursa pentru titlul suprem, echipa din care au făcut parte Julia Scavo, Valentin Ceafalău, Horia Hasnaș și Cosmin Udrea - avându-l ca antrenor pe Radu Rizescu - a reușit o revenire spectaculoasă în etapa a doua a concursului, încheind senzațional finala. România a obținut un un scor de 108 puncte, pe locul secund plasându-se Olanda, cu un punct mai puțin. Departajarea s-a făcut chiar la ultima probă din concurs, când ambele echipe, România și Olanda, au identificat corect atât soiul, cât și țara. România a obțnut cu un punct mai mult pentru că a identificat subregiunea - criteriu premiat cu 4 puncte -, în timp ce Olanda a identificat producatorul - un criteriu premiat cu 3 puncte.
Gazda evenimentului, Franța, a obținut 94 de puncte, clasându-se a patra, după Danemarca (95 de puncte).