Sâmbătă, 28 Mai 2022 16:37

Concours Mondial de Bruxelles: sesiunea de vin alb și roșu s-a mutat în Calabria Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

 Între 19 și 22 mai, sesiunea de vin alb și roșu a Concours Mondial de Bruxelles a avut loc la Rende – Cosenza, acest concurs fiind unul itinerant.  Nu mai puțin de 7.370 de vinuri, din 40 de țări, au fost degustate de juriul internațional format din 310 experți, din 45 de țări.

Nouă dintre jurați au reprezentat România: Valentin Ceafalau, Monica Dinu, Liviu Grigorică, Horia Hasnas, Sergiu Nedelea, Diana Laura Pavelescu, Cosmin Popescu, Cosmin Udrea și Mihai Vasile.

Franța a avut în degustare cele mai multe vinuri (1.645), fiind urmată de țară gazdă, Italia, cu circa 1.400 de vinuri, pe locul al treilea situându-se Spania (1.368).

Valentin Ceafalau a reprezentat România la această competiție timp de 15 ediții și este cel mai în măsură să explice în detaliu de ce este semnificativă această competiție: „Importanța Concours Mondial de Bruxelles nu rezultă doar din greutatea și relevanța pentru piață a medaliilor acordate aici, ci și din faptul că această competiție reușește, an de an, să aducă în același loc unii dintre cei mai cunoscuți specialiști în domeniu, indiferent că vorbim despre producători, somelieri, comercianți sau comunicatori.

Elementul de noutate al competiției din 2022 îl reprezintă introducerea unui mod de analiză calitativă. Dacă punctajul clasic, realizat pe scala  celor 100 de puncte, este considerat o apreciere cantitativă, analiză calitativă presupune descrierea amănunțită a fiecărui vin degustat de către toți jurațîi concursului. Potrivit CMB, datele astfel obținute sunt folosite pentru realizarea unui profil aromatic-gustativ pentru fiecare vin în parte, cât mai exact și mai relevant pentru consumatori”, a explicat Valentin Ceafalau.

Foto credit: Valentin Ceafalău

Citit 140 ori Ultima modificare Luni, 06 Iunie 2022 12:28

Pivnicer

După aproape trei ani de lungă și pandemică așteptare, plus 70 de zile de război nedorit, Salonul RoVinHud ne-a încântat cu surprize de tot felul, cele muzicale fiind de neuitat, dovadă că unul dintre logourile CDViN, The Wine Sounds Good, e mai valabil ca niciodată.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate