Marți, 07 Aprilie 2015 23:16

VINVEST 2015, în cifre Recomandat

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Timp de 12 ani, publicul timișorean a fost educat să iubească vinul și să-l înțeleagă: salonul se adresează cu prioritate CONSUMATORULUI FINAL, care, ulterior, la hipermarket, supermarket sau HoReCa (hoteluri, restaurante, catering) va recunoaște vinurile degustate în cadrul salonului. Evenimentul în sine are la bază inițierea în arta degustării vinurilor și promovarea culturii vinului în zona de vest a țării.

 

Programul Național de Sprijin al României în sectorul vitivinicol 2014-2018, lansat de MADR, a reunit expozanți din toate sectoarele. Alături de vin, s-au regăsit în salon vița de vie, utilaje pentru îngrijirea plantațiilor, sisteme de susținere a viței de vie și sisteme antigrindină, echipamente profesionale pentru prelucrarea strugurilor, zdrobitoare, dezciorchinătoare, masă de selecție, presă, produse oenologice pentru fermentare și stabilizare, filtru, cisterne, tancuri, rezervoare de stocare, butoaie din lemn de stejar, sticlă, dopuri, capsule, etichete, pahare, decantere și alte accesorii pentru vin. În acest an au participat în calitate de expozanți reprezentanți din șase țări: România, Republica Moldova, Serbia, Ungaria, Germania, Portugalia și Italia.

La ediţia a 12-a a Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST Timişoara expozanţii au găsit un loc propice de desfăşurare şi public pentru a lansa noile produse, noi brand-uri, dar şi pentru a povesti succesul din spatele mărcilor recunoscute şi mult apreciate. Fie că erau producători de vinuri, importatori, firme din industria vinului sau presă de specialitate, toţi expozanţii au depus toate eforturile ca să aducă publicului cele mai reprezentative şi de calitate produse.

Am remarcat prezența în premieră la Timișoara a  Cramei Bunescu, unul dintre micii producători din Dealu Mare, Valea Călugărească, precum și revenirea la eveniment a producătorilor de vin Jidvei și Vie Vin Vînju Mare.

Prezența investitorilor în salon a dat un plus de atractivitate evenimentului. Partenerul oficial Domeniile Anastasia a fost prezent prin investitorul cramei Marin Constantin căruia i s-au alăturat și alți investitori: Ion Vlădoi, Doru Husarciuc, Eugen Seracin, Valentin Chelaru. Vasile Lungu, de la crama Agroindustriala Ceres, împreună cu oenologul Gabriel Stoica, au vizitat salonul pe parcursul a două zile.

Vineri, 3 aprilie, a avut loc prezentarea firmei Oeno Italia: Vinificarea modernă cu tehnologiile și produsele firmei. Evenimentul a fost organizat de Enorom și s-a adresat profesioniștilor.

Degustătorii experţi, somelierii, oenologii, dar şi personalul specializat al firmelor prezente în salon au oferit adevărate lecţii de degustare şi informaţii despre produsele expuse. Astfel că vizitatorii din delegaţii, jurnaliştii sau simpli iubitori ai vinului au aflat lucruri noi şi interesante.

Salonul a fost vizitat de aproape 3 500 de oameni. Un important număr de specialişti a fost prezent la Salon. Delegaţii din ţară, dar şi din străinătate au vizitat Salonul VINVEST, unii reuşind să-şi găsească viitori parteneri de afaceri.

Casa Auto Timișoara a oferit atât expozanților, cât și vizitatorilor șansa de a admira și de a se informa în legătură cu mașinile pentru transport și distribuție expuse la Centrul Regional de Afaceri.

Concursul Naţional de Vinuri şi Băuturi Alcoolice VINVEST, ediţia a zecea

Desfăşurat în perioada 1-2 aprilie, înaintea deschiderii Salonului, Concursul VINVEST a adunat 109 probe. 30% din aceste probe au primit distincţii. La decernarea medaliilor au fost invitați speciali: dr.ing. Alexandru Mihalca (scriitor a 19 cărți de specialitate), Marian Constantin Vasile, viceprședinte al Consiliului Județean Timiș, prof.dr.Ioan Nămoloșanu. S-au acordat 19 medalii de aur și 12 medalii de argint. Marea Medalie de Aur s-a acordat Cramei Budureasca pentru Noble 5 (Merlot+Cabernet Sauvignon+Fetească Neagră+Pinot Noir+Shiraz, 2012) și Cramelor Recaș pentru Sole (Chardonnay, 2014).  În acest an, cu ocazia ediției aniversare, a participat și Republica Moldova.

Cea de-a 10-a editie a concursului a fost sărbătorită cu spumant brut Jidvei și vinars Miorița, 30 de ani, de la Vincon România.

Juriul a fost compus din membrii Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR). Competiţia a fost co-organizată de Organizaţia Naţională Interprofesională Vitivinicolă (ONIV), iar președintele juriului a fost dr. ing. Petre Badea.

Concursul s-a desfăşurat în sala de festivități a Hotelului Boavista din Timişoara, iar jurnaliştii au avut acces la informaţii şi imagini pe parcursul desfăşurării.

Publicul profesionist a putut degusta probele înscrise în concurs sâmbătă, 4 aprilie, la Centrul Regional de Afaceri, după ceremonia de decernare a medaliilor.

Concursul VINVEST respectă regulamentul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV).
 

Arta culinară – tinerii viitori profesionişti ai gastronomiei în Salonul VINVEST

Colegiul Economic Nitti din Timișoara a adus la ediţia a 12-a a Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST viitori profesionişti, cea mai tânără generaţie de elevi, viitori bucătari şi patiseri.

Pe linia de bucătărie din Salonul VINVEST, cei tineri au arătat publicului cum se prepară diferite reţete, simple şi gustoase.  
                                                                      

Salonul Internaţional de Vinuri VINVEST Timişoara, ediţia a 12-a în cifre

§ 3500 de vizitatori

§ 17 delegaţii din ţară şi străinătate: Direcții agricole din Alba, Caraș-Severin, Timiș,

Bihor, Oradea

§ 7.000 de invitaţi

§ 100 jurnalişti prezenţi

§ 98 de firme şi instituţii participante

§ 17 de producători de vin, (și vin ars de bună calitate: Jidvei, Vincon România, Barza

Albă din Republica Moldova prin distribuitorul Produse Moldovenești)

§ 3 distribuitori de vin

§ 20 companii de servicii conexe

§ 30 de parteneri de produse şi servicii

§ 60 de parteneri media

§ 15 parteneri principali

Câștigătorii tombolelor VINVEST 2015

Tombola Jurnalistului:

Patricia Coșcai, www.calatoriaperfecta.ro - vin de la Cotnari

Dan Coșcai, www.calatoriaperfecta.ro - aparat de radio (Antena Satelor)

Ionuț Oprea - www.transilvaniabusiness.ro - vin de la Cotnari

Marian Iatan, Lumea Satului - vin de la Cotnari

Citit 2170 ori Ultima modificare Marți, 14 Aprilie 2015 23:29

Pivnicer

Dacă ar fi să comparăm frumusețea cu o vibrație care se propagă irezistibil, cutremurându-i pe privitori, probabil că Prince Știrbey, crama-conac, asemenea Cramei Avincis, reprezintă epicentrul unei asemenea unde, al unei splendori românești regăsite.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate