Vineri, 19 Aprilie 2019 23:55

Cea de-a XVI-a ediție a Salonului Internațional de Vinuri VINVEST, la debut Recomandat

Scris de Vestik
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Până duminică, 21 aprilie, iubitorii de vin care vor trece pragul Salonului se vor bucura de peste 250 de sortimente de vin Până duminică, 21 aprilie, iubitorii de vin care vor trece pragul Salonului se vor bucura de peste 250 de sortimente de vin

Cea de-a XVI-a ediție a Salonului Internațional de Vinuri VINVEST a debutat vineri, 19 aprilie, la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, în prezența reprezentanților cramelor ce iși expun licorile bahice, precum și a partenerilor care susțin acest eveniment.

Ziua a început cu o degustare de vinuri din anii 1958, 1965 și 1995, prezentată de prof. univ. dr. Ioan Nămoloșanu, însoțită de dezbaterea academică “Vinul și Sănătatea”, moderată de prof. univ. dr. Arina Antoce. Acțiunea a fost urmată de degustarea a unor vinuri produse de Crama Gabai.


Până duminică, 21 aprilie, iubitorii de vin care vor trece pragul Salonului pot descoperi peste 250 de sortimente de vin, printre care unele în premieră la Timișoara: vinuri bio, vinuri spumante ce conțin particule de aur, vinuri îmbuteliate cu mai bine de șase decenii în urmă. Un alt punct de interes este degustarea unor vinuri produse în zona Muntelui Athos, de călugărul Epifanios, de la chilia Mylopotamos, situată în apropiere Mănăstirii Marea Lavră. Sortimentele de vin pot fi găsite la standul insulei grecești Ammouliani, unde este prezentată și o carte gastronomică cu o încărcătură aparte: Arta culinară a Sfântului Munte - volum redactat de același monah și tradus în 8 limbi.


Vizitatorii pot degusta și vinul spumant Imperator 24K – un vin spumant italienesc obținut prin metoda clasică, care are în compoziție particule de aur de 24 de karate. Băutura este prezentată pentru prima data la VINVEST și este produsă într-o serie limitată la una dintre cele mai cunoscute crame din regiunea italiană Francioacorta. De asemenea, pasionații de vin se vor bucura și de o degustare specială, de vinuri vechi.

Vinurillor românești li se vor alătura vinuri din Serbia, Italia, Grecia și Republica Moldova, iar turismul vitivinicol grecesc va fi adus în fața vizitatorilor de președintele Asociației de Afaceri din Insula Ammouliani, Nikitas Martigakis, prin pachete turistice ce spun povești încântătoare despre tărâmuri și vinuri autentic grecești.
Ca în fiecare an, reprezentanți ai serviciilor conexe producției vinului, precum importatorii și distribuitorii de vin, sau producătorii și distribuitori de utilaje, își expun produsele în cadrul evenimentului.


Salonul Internațional de Vinuri din Timișoara este organizat de VINVEST srl, Asociația de Cultură și Promovare a Vinului VINVEST, co-organizatori fiind Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș (CCIAT) și Asociația Degustătorilor Autorizați din România (ADAR).
Ediția a XVI-a este un eveniment la care contribuie aproape 100 de parteneri și colaboratori. Organizatorii vă aşteaptă în preajma Paştelui cu vinuri, vinuri spumante, distilate, produse bio, oferte variate ale turismului viticol. Cei interesați să participe la VINVEST sunt așteptați sâmbătă între orele 10:00 – 19:00, iar duminică între 10:00 – 17:00.

Citit 560 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Aprilie 2019 00:56

Pivnicer

Poate părea neobișnuit să scrii un reportaj la un an și mai bine de la întâmplare. Cum nu a mai fost timp atunci, în primăvara lui 2018, pe când colindam Novi Sadul ca pe un alt acasă, am zis să înșir cuvintele acum, în anul tuenti-tuenti, cum se spune la noi la Bruxelles, vorbă de prim-ministru corigent la toate.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate