Miercuri, 09 Martie 2011 11:46

În luna martie, EcoPaparazzi a pornit la drum alături de caravana Guerilla Verde Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Premii la concursul de fotografii sau filme cu temă ecologică

Concursul EcoPaparazzi, ediţia lunii februarie, şi-a desemnat câştigătorii. 40 de lucrări s-au întrecut pentru a obţine cel mai mare număr de voturi din concurs şi pentru a câştiga premiile puse în joc: un aparat foto digital şi MP3 playere. Participanţii s-au înscris cu fotografii sau filme în care surprindeau felul în care semenii lor respectă – sau neglijează – mediul înconjurator.

Lucrările au dat exemple de acţiuni de ecologizare sau curăţare, de colţuri de natură neatinse de influenţa nocivă a gunoaielor, dar şi de deşeuri aruncate contrar normelor. Câstigătorii au fost desemnaţi în funcţie de numărul de voturi primite. Concursul este găzduit de portalul de comunicare  www.ecopaparazzi.ro dezvoltat în colaborare cu Trilulilu.ro şi cu sprijinul UPC Romania şi al Asociaţiei Environ. În luna martie, EcoPaparazzi va însoţi la drum caravana Guerilla Verde, pentru a transmite un mesaj de responsabilitate faţă de mediu elevilor şi studenţilor din oraşele Bucureşti, Timişoara, Cluj şi Constanţa.

Concursul EcoPaparazzi s-a desfăşurat pe www.ecopaparazzi.ro, platforma dezvoltată în colaborare cu Trilulilu.ro şi cu sprijinul UPC Romania şi al Asociaţiei Environ, între 1 şi 28 februarie 2011. Au putut participa persoane de orice vârstă şi din orice localitate, care au dorit să atragă atenţia asupra felului în care este protejat – sau nu – mediul înconjurator în comunitatea lor.

Lucrările lor au dorit să fie un exemplu de acţiuni utile ce pot fi intreprinse de oricine pentru a proteja planeta; de asemeni, o serie de fotografii înscrise în concurs au încercat să sublinieze frumuseţea, dar şi fragilitatea acelor colţuri de natură în care înca nu se simte influenţa nefastă a deşeurilor. Pe de altă parte, alţi participanţi au dorit să tragă un semnal de alarmă asupra gunoaielor care sufoca locurile de joacă şi spaţiile verzi.

Toate lucrările înscrise în concurs au putut fi votate până pe data de 7 martie 2011, iar câştigătorii au fost desemnaţi în funcţie de numărul de voturi primite.

Câştigătorii concursului lunii februarie sunt:

Premiul I (Aparat foto digital): Bogdan Radu Vişan, judetul Mehedinţi, pentru lucrarea „Verdele
acoperit de deşeuri”

Premiul II (Player multimedia 2 GB): Iuliana Hainaroşie, judetul Vrancea, pentru lucrarea „Peisaj
montan”


Premiul III (MP3 Player clipper 2GB): Mihai Cucu, judetul Dolj, pentru lucrarea „Pământul acoperit de
plastic”

În luna martie, EcoPaparazzi a pornit la drum alături de caravana Guerilla Verde, pentru a duce un mesaj de responsabilitate faţă de mediu către elevii şi studenţii din oraşele de pe traseul caravanei: Bucureşti, Timişoara, Cluj si Constanţa. Bineînţeles, sunt aşteptaţi şi participanţi din celelalte oraşe ale ţării, ca şi la ediţiile anterioare.

Ediţia lunii martie a debutat pe data de 1 martie şi se va încheia pe 31 martie, iar câştigătorii vor fi desemnaţi pe 8 aprilie. Pentru a fi în acord cu perioada în care se desfăşoară, tematica acestei ediţii este Eco de primavara. În acest sens sunt aşteptate în concurs lucrări care să sublinieze felul în care putem interveni în favoarea mediului în acest sezon (lucrări de curaţare, însămânţări, plantări etc). Premiile vor consta în aparate de fotografiat digitale, MP3 Playere şi certificate ECDL.

“EcoPaparazzi.ro îşi propune să devină locul în care noi toţi putem aduce mărturii ale indiferenţei faţă de mediu, pentru dezvoltarea spiritului civic. Doritorii pot încărca fotografii şi filme la adresa www.ecopaparazzi.ro si pot discuta intre ei. Se urmareste activarea comunitatii eco in spaţiul online, datorită posibilităţilor extinse pe care acesta le oferă pentru promovarea unui mesaj responsabil faţă de mediul înconjurator.” spune Nicoleta Talpeş, Managing Partner Media Image Factory, iniţiator Ecopaparazzi.

EcoPaparazzi este un proiect al agenţiei Media Image Factory. EcoPaparazzi îşi propune să devină o prezenţă online permanentă. Concursul EcoPaparazzi.ro se va desfaşura lunar, iar platforma va deveni un loc în care toţi cei interesaţi de protecţia mediului pot atrage atenţia asupra problemelor pe care le sesizează în comunitaţile lor. Aici pot interacţiona, creând o comunitate cu o voce puternică - o comunitate care, treptat, să poată provoca autorităţile la depistarea celor mai eficiente soluţii pentru a trata problemele de mediu.

Citit 2605 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Martie 2011 11:46

Pivnicer

Călătorul cu ochii larg deschiși poate observa că, pentru ieșeni, trei sunt steagurile care contează: cel al României, cel al Uniunii Europene și steagul Cotnari. În ultima noastră aventură oenologică, petrecută în capitala Moldovei și la poalele Dealului Cătălina, ne-am reîndrăgostit de Iași și de cea mai mare podgorie din zonă.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate