Sâmbătă, 28 Mai 2022 13:31

Concursul de Vinuri Rosé și-a desemnat câștigătoarele Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Concursului de Vinuri Rosé a ajuns la a zecea ediție! Asociația Winelover România a organizat evenimentul, ca în fiecare an, în data de 14 mai. De această dată, gazdă a fost Hotel Caro, din București. Jurizarea s-a făcut “în orb”, juriul fiind compus din specialiști și cunoscători ai vinului: membri ai Asociatiei Degustătorilor Autorizați din România (A.D.A.R.), absolvenți ai Wine and Spirits Education Trust (W.S.E.T.), comercianți și consultanti în domeniul vinului, somelieri cu notorietate, comunicatori de vin și invitați din Polonia, Franța și Bulgaria.

„Întreaga acțiune se înscrie într-un program de încurajare și promovare a consumului vinului de calitate, dând un semnal și încercând să formeze un trend asupra vinurilor de calitate ce merită a fi consumate în vara și toamna anului 2022. Statistica a arătat că, incepând cu anul 2012, vinul rosé a avut creșteri de consum de până la 30%, de la un an la altul”, a declarat Răzvan Stoenescu, inițiatorul acestei competiții și ambasador al comunitătii #winelover în România. 

Organizatorii au selectat 21 de probe: rosé-uri seci, din recolta anului precedent și cu prețuri de raft cuprinse în intervalul 20-70 lei. Apoi, vinurile intrate în competitie au fost împărțite în două grupe: cinci la secțiunea Aromate și 16 la secțiunea Nearomate.

Rosé-urile câștigătoare la acestă a zecea ediție a concursului au fost:

 Caii de la Letea, Geneza – Via Viticola Sarica Niculițel, la categoria Nearomate;

Strunga, Busuioacă de Bohotin – Crama Strunga, la categoria Aromate.

Vinurile clasate pe primul loc la cele două sectiuni au fost premiate de organizatori și de sponsori.

Citit 130 ori

Pivnicer

După aproape trei ani de lungă și pandemică așteptare, plus 70 de zile de război nedorit, Salonul RoVinHud ne-a încântat cu surprize de tot felul, cele muzicale fiind de neuitat, dovadă că unul dintre logourile CDViN, The Wine Sounds Good, e mai valabil ca niciodată.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate