Duminică, 18 Octombrie 2015 16:33

GALA VINULUI NOU ŞI VECHI Recomandat

Scris de CDViN
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

VINVEST şi Asociaţia de Cultură și Promovare a Vinului continuă şi în această toamnă Campania IUBESC VINUL ROMÂNESC, prin GALA VINULUI NOU ŞI VECHI cu degustări în zilele de 21- 22 - 23 octombrie 2015, în intrevalul orar 17:00 – 22:00, la Green Gate Bucureşti, în Ambery Hall. Evenimentul este organizat cu aportul producătorilor de vin şi distribuitorilor de utilaje care se înscriu, precum şi al partenerului oficial - Domeniile Anastasia.

Pentru că vinul are un drum lung din vie, tehnologie, utilaje, vinificaţie până la sticlă, dop, eticheta, cutii carton, organizatorii au rezervat un spaţiu în recepţia Centrului de Afaceri Green Gate, pentru puncte de informare ale societăţilor, cu expunerea de pliante, materiale promoţionale. Existenţa şi acestui sector - alături de producătorii de vin - este justificată de ordinul MADR nr. 1048 din 04.11.2014, cu privire la restructurarea/reconversia plantaţiilor viticole.

Pe parcursul celor trei zile, producătorii de vin pot angaja, în spaţiu special amenajat, diferit de spaţiul de degustare închiriat de producător (susţinute de oenologul, somelierul sau investitorul cramei), degustări tematice asociate cu produse ale bucătăriei salonului restaurant Ambery Hall din incinta Green Gate
Bucureşti.

Pasionaţii, iubitorii de vin, profesioniştii sunt aşteptaţi, pe parcursul a trei seri, să îşi delecteze papilele gustative cu circa 200 de vinuri de calitate ce provin din toate regiunile viticole ale României.

Evenimentul se va încheia cu surprize: tombola şi extragerea specială având ca premii două bilete pentru două persoane, bilete ce vor asigura accesul la o degustare de vin la crama Domeniile Anastasia.

DEGUSTĂRI TEMATICE

1. Degustare de vinuri rare, prestigioase şi biologice

2. Super degustare - Verticală de vin

3. Degustare de vinuri Rezerva – Pământ şi Savoare

4. Marea degustare pe ruta vinului din Dealul Mare

5. Circuitul unui vin sec/demisec/demidulce/dulce

6. Misiunea Pământului şi semnătura oenologului

7. Degustare de vinuri şi brânzeturi

8. Vinul spumant - Magie şi Pasiune

9. Degustare a l’aveugle – ce vin este acesta?

10. Universul degustării unui vin bine vinificat

Citit 1240 ori Ultima modificare Duminică, 18 Octombrie 2015 17:12

Pivnicer

Cocoțată pe un deal de la marginea Pâncotei, oraș arădean interesant, încărcat de istorie, Crama Dorvena e mai discretă decât se arată la prima vedere. Și prima vedere e spectaculoasă, e panoramică, o admiri de pe șosea de mergi de la Pâncota spre Ineu ori invers, se dezvăluie ca un monument viticol futurist, încântă ochiul oricărui călător dedat plăcerilor privirii.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate