Vineri, 18 August 2017 06:00

Degustare de lubeniță și o întoarcere nostalgică în Iugoslavia muzicală a anilor '80 Recomandat

Scris de CDViN
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

S-a nimerit să ajungem pentru prima dată la Festivalul de Lubeniță din Gottlob City - așa cum a botezat pagina orașului timișean un utilizator de Facebook - tocmai la ediția a zecea, ultima ce s-a desfășurat în luna august, de anul viitor evenimentul fiind programat în luna iulie.

Noutățile anunțate de organizatori pentru ediția din acest an au fost o salină și o popicărie. Cele câteva mii de vizitatori au venit la Gottlob mai ales pentru delicioasa lubeniță de Gottlob, a cărei faimă a depășit demult granițele județului, dar și pentru acordurile formației croate Magazin, ce au depășit cu mult frontierele Iugoslaviei, în anii '80. Chiar dacă din formația anilor '80 nu a fost prezent decât unul din membrii fondatori ai trupei, chitaristul Zeljko Baričić, Andrea Šušnjara, solista din ultimii șapte ani, a înlocuit-o cu brio pe vedeta din perioada 1983 - 1990, Ljiljana Nikolovska. Am ascultat hituri de acum trei decenii - "Put putujem", "Ti si želja mog života" , "Sve bi me curice ljubile", "Sve bi seke ljubile mornare", dar și melodii mai noi din repertoriul formației.
Seara s-a încheiat cu un imens foc de artificii, eveniment care a fost un spectacol în sine, cu nimic mai prejos decât evenimentele de acest gen din marile orașe ale Europei.

Vezi foto: Banat Melon&More, Magazin cu artificii

Vezi video: Balkanska Ulica, Dva zrna grozdja, Gutljaj vina, Kemija Kokolo, Ljube se dobri, losi, zli, Minut srca tvog + Rano, ranije + Sijamski blizanci, Put putujem, Sve bi me curice ljubile, Sve bi seke ljubile mornare Svileni, Tamara, Ti si zelja mog zivota, Tri sam ti zime šaptala ime

Citit 1746 ori Ultima modificare Luni, 01 Iulie 2019 15:31

Media

Pivnicer

De când ne cunoaștem cu prietenii noștri Zoli și Raluca, și să tot fie vreo șapte ani, am trăit atât de multe aventuri împreună că ele nu pot fi povestite nici în o mie și una de pagini de călătorii oenologice. Totuși cele mai importante evenimente legate de ei pot fi descrise mai jos, în câteva cuvinte și imagini, de dragul celui mai nou membru al clubului nostru de vin.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate