Duminică, 07 Februarie 2016 01:14

Degustare la frontieră. Cum am jurizat vinurile grădinarilor Recomandat

Scris de CDViN
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În ultimul weekend din ianuarie, pe care n-am apucat să-l povestim aici din pricină că viața noastră de club se aglomerează pe măsură ce ne bat la ușă noi producători, ne-am pomenit cu o invitație-surpriză: Asociaţia Grădinarilor româno-slovaci Spolok Záhradkárov ne-a propus să facem parte din juriul care a evaluat vinurile produse de membrii săi.

Deși veneam după o seară/noapte în care am degustat de șase ori Pinot Noir, de anuar, în odăile clubului, trei dintre membrii fondatori ai clubului au luat-o, dis-de-dimineață, spre localitatea de frontieră, pentru a ne onora promisiunea. Ne-am întâlnit cu mai vechii prieteni Clara Kardos și Titus Onea, cu care am fost colegi în juriul româno-maghiar. Vinurile s-au lăsat așteptate, pentru că de dimineață ni s-au pus în față  23 de probe de tării (țuică, pălincă si distilate). Am făcut față cu brio acestei provocări, chiar dacă eram încă cu gândul la un anume Pinot Noir...

Jurizarea vinurilor a început după o binemeritată pauză de masă, componența  juriului fiind împrospătată cu doi membri noi, componența multinațională păstrându-se. Nu mai puțin de 28 de producători locali și-au înscris problele în concurs, un lucru nemaiomenit dacă ținem seama de faptul că Nădlacul nu există, practic, pe harta oenologică a României. Grădinarii români și slovaci - unii aflați la vârsta senectuții -  nu au avut complexe din această cauză. Astfel a fost posibilă organizarea impecabilă a unui eveniment la care, pe final, au participat peste 50 de degustători amatori din localitate. Degustarea s-a încheiat en fanfare:  cei mai pricepuți producători de vin  români, maghiar și slovaci au plecat acasă cu diplome și premii care le-au adus o faimă locală pe care vor încerca să și-o confirme, desigur, și la ediția următoare. Ediție la care promitem să fim și noi prezenți, dacă vom fi din nou invitați. Pentru că ne-a plăcut!

 

Mai multe imagini

Citit 481 ori Ultima modificare Luni, 08 Februarie 2016 15:08

Pivnicer

Ce poți face într-o singură (bună) zi, dacă ești bănățean ori ardelean, mare iubitor de vin și de călătorii? De exemplu, să vizitezi o cramă din Sălaj, să încerci acolo un Chardonnay de top, iar apoi să pornești către Cluj, pentru a onora o invitație de nerefuzat, care are legătură cu alte vinuri mari.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă