Sâmbătă, 10 Martie 2012 15:23

Festin la Cramele Recaş cu prilejul lansării noii game Castel Huniade Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
6648a4af9a3b7397d616a98f06850a82.jpg 6648a4af9a3b7397d616a98f06850a82.jpg

Doi vestici s-au bucurat de ospitalitatea celui mai important producător de vin din Banat

   La invitaţia domnului Philip Cox de a participa, la Cramele Recaş, la lansarea unei noi game de vinuri, Castel Huniade, au răspuns cu bucurie acţionari şi manageri din HoReCa, somelieri, ziarişti de la agenţii de presă, ziare financiare şi publicaţii de specialitate (Food and Bar, Vinul.ro), bloggeri de vin.
   Ziua de 9 martie a fost dedicată în întregime cunoaşterii Cramelor Recaş, aşa că după o scurtă vizită prin cramă a urmat degustarea vinurilor Castel Huniade. 1447 este anul din care datează prima atestare documentară a viilor din Recaş, dar şi anul în care a fost construit Castel Huniade din Timişoara (de către Ioan de Hunedoara), clădire ce găzduieşte în prezent Muzeul Banatului şi care include şi un muzeu al vinului, proaspăt renovat cu sprijinul Cramelor Recaş.
   Această gamă va înlocui gamele Castle Rock şi V- Legend of Transylvania şi cuprinde opt vinuri, patru albe (Riesling, Sauvignon Blanc, Fetească Regală, Chardonnay), un rose şi trei roşii (Cabernet Sauvignon, Merlot cu Fetească Neagră şi Merlot cu Pinot Noir).
   După degustare invitaţii au avut parte de un meniu sofisticat, care a cuprins carpaccio cu somon, creveţi cu cremă de mazăre, ruladă de raţă cu nuci şi parmezan, vită cu cremă de trufe şi un desert cu mere şi caramel. La masă s-au servit vinuri din importurile Cramelor Recaş: Planeta, Robert Mondavi şi Cono Sur.
   Festinul a fost urmat de o plimbare prin viile cramei iar vizita s-a încheiat seara cu o nouă degustare de vinuri din gamele: Cocoşul dintre vii, de fapt gama Cocoş rebrenduită (vinuri pentru doamne, după cum spunea Philip Cox), cu Sauvignon Blanc, Dry Muscat şi Pinot Noir toate din 2011, Sole Fetească Regală şi Chardonnay, ambele 2011. Au urmat noul Solo Quinta 2011 şi Fetească Neagră 2011 La Putere. La final au fost servite două Cuv
ée Uberland 2009 şi 2011 (din baric).
   Până la urmă, a fost vorba de o nouă "zi de muncă" grea dar plăcută în compania doamnei şi domnului Cox, a directorului comercial Ciprian Roşca şi a vechilor şi mai noilor prieteni şi cunoscuţi care caută adevărul într-o sticlă de vin. Cum nu ajunge o viaţă pentru atingerea acestui scop, singurul regret este că asemenea zile în compania unor asemenea gazde sunt prea puţine într-un an.

 

Citit 2205 ori Ultima modificare Luni, 25 Martie 2019 19:15
Mai multe din această categorie: ALIRA, Merlot 2009, împreună de sărbători! »

Pivnicer

De când ne cunoaștem cu prietenii noștri Zoli și Raluca, și să tot fie vreo șapte ani, am trăit atât de multe aventuri împreună că ele nu pot fi povestite nici în o mie și una de pagini de călătorii oenologice. Totuși cele mai importante evenimente legate de ei pot fi descrise mai jos, în câteva cuvinte și imagini, de dragul celui mai nou membru al clubului nostru de vin.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate