Sâmbătă, 05 Mai 2012 15:02

Fluturi & Farfalle, la reşedinţa ambasadorului Marii Britanii Recomandat

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
72da7437f203e63792df9088e7033503.jpg 72da7437f203e63792df9088e7033503.jpg

Parteneriatul Halewood Internaţional - Antinori = O nouă gamă de vinuri

  BUCUREŞTI. Eveniment oenologic şi deopotrivă monden, joi, 3 mai, la reşedinţa ambasadorului Marii Britanii E.S. Dl. Martin Harris. Vitis Metamorfosis a lansat noua gamă de vinuri Fluturi & Farfalle, efect al parteneriatului Halewood Internaţional – Antinori. Lansarea a avut loc în prezenţa marchizului Piero Antinori, membru marcant al elitei mondiale a producătorilor de vin, a cărui familie e un reper în domeniu în ultimele şase secole. O altă prezenţă marcantă a fost Judy Halewood, Chairwoman Halewood Internaţional.

  Deşi gazda, E.S. Dl. Martin Harris, nu a putut fi prezentă din motive obiective - ambasadorul Marii Britanii participând la o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu la Cotroceni, iar apoi la festivităţile organizate cu prilejul Zilei Poloniei, oaspeţii au degustat în voie nouă gama de vinuri, întâlnirea durand peste două ore.

  Fluturi & Farfalle conţine patru vinuri din recolta anului 2011. Este vorba de două vinuri albe - Fetească Regală şi Sauvignon Blanc - şi două vinuri roşii - Merlot şi Cabernet Sauvingon.

  Vinurile lansate de Vitis Metamorfosis la reşedinţa ambasadorului Marii Britanii sunt opera oenologului italian - stabilit de mai mult timp în România - Fiorenzo Rista. Regiunea Dealu Mare a fost aleasă de Vitis Metamorfosis în urma unei analize complexe şi a unor vizite în diferite regiuni viticole. Cele 100 hectare de teren achiziţionate în Dealu Mare au un accentuat caracter de terroir. În acest loc s-au pus bazele unei noi crame, care va fi finalizată în toamna acestui an.

  Începând cu anul 2009 şi până în prezent, compania Vitis Metamorfosis a lansat pe piaţa din România două game de vinuri: Cantus Primus Cabernet Sauvignon, vârful de lance al acestui parteneriat, şi gama Vitis Metamorfosis, reprezentant de seamă al acestui joint venture.

  Vitis Metamorfosis îmbină trei forţe: reputaţia în lumea vinului a Familiei Antinori, spiritul inovativ şi experienţa companiei Halewood cu talentul şi priceperea oenologului Fiorenzo Rista. Împreună acestea formează o punte de legătură între culturi europene, legătură simbolizată de zborul liber de fluturi sau "farfalle" - în italiană.

  Halewood Internaţional, cel mai mare producător şi distribuitor independent de vinuri şi băuturi alcoolice din Marea Britanie, a investit masiv în viticultura românească: deţine peste 400 ha de vie în trei dintre cele mai importante regiuni viticole ale României: Dealu Mare, Podişul Transilvaniei şi Murfatlar.

   Marchesi Antinori este producătorul italian de vinuri a cărui istorie se întinde pe parcursul a peste şase sute de ani, din 1385, când Giovani di Piero Antinori a devenit parte a organizaţiei Arte Fiorentina dei Vinattieri. Patroana auneia dintre cele mai mari companii de vinuri din Italia, Familia Antinori a dat dovadă de inovaţie în afaceri, făcând alegeri curajoase şi arătând întotdeauna respect pentru tradiţie.

Citit 6258 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Mai 2019 16:24

Pivnicer

Cronica aceasta se scrie la cinci ani de la întâmplarea din Gyula, la 17 ani de la cea din Florența, din nevoia cuvintelor de a da reprezentare unor amintiri intense, unor sensuri care așteptau să fie deslușite. Călătorim așadar într-o zi de august și poate că numai aparent o facem către un orășel maghiar de graniță.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate