Joi, 13 Octombrie 2022 11:39

Număr record de vinuri la cea de-a 14-a ediție a festivalului RO-Wine Recomandat

Scris de Vestik
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În acest weekend, organizatorii RO-Wine invită pasionații de vinuri și specialiștii Horeca la ediția de toamnă a tradiționalului eveniment dedicat vinurilor premium și superpremium, desfășurat, conform tradiției, la Fratelli Studios București.

Pe 15 și 16 Octombrie, RO-Wine va avea loc o ediție de excepție, punctată de degustări de vinuri premium și produse gourmet de la peste 150 de producători din România și din toate colțurile lumii.

Vizitatorii vor avea ocazia să deguste peste 800 de etichete de vinuri din România, Italia, Franța, Spania, Noua Zeelandă, Argentina, SUA, Georgia, Portugalia. Veți mai putea descoperi: o zonă dedicată vinurilor din Republica Moldova, o selecție exclusivistă de vinuri spumante din Champagne și Prosecco, vinuri bio și biodinamice, însoțite de produse gourmet, bere craft sau cafea de specialitate.

La această ediție este confirmat un program de masterclass-uri cu vinuri din Bordeaux, Toscana, Napa Valley și Champagne, printre care se numără și Piper-Heidsieck, Barons de Rotschild și Penfolds. Prezentările vor fi completate de o selecție extraordinară de vinuri din România și din Republica Moldova. Accesul la toate masterclass-urile se face pe baza biletului de intrare la festival, mai puțin la Masterclass-ul “Rober Parker versus James Suckling” o degustare comparativă de vinuri evaluate cu 100 de puncte de către cei doi critici.

Masterclass-urile vor fi susținute de personalități internaționale, printre care jurnalistul și omul de televiziune Bruno Vespa, care prezintă masterclass-ul „Primitivo - The King of Puglia”. Ca la fiecare ediție, accesul pentru toți cei implicați în piața de vinuri sau horeca este gratuit, în baza înregistrării prealabile pe site-ul oficial al evenimentului, romaniawinefestival.com.

Respectând tradiția, la această ediție s-au inscris deja profesioniști din toate colțurile țării, magazine specializate de vin, hoteluri, importatori, distribuitori, proprietari de restaurante, dar și vizitatori din străinătate, veniți special pentru festival.

 

Citit 57 ori Ultima modificare Marți, 18 Octombrie 2022 01:02

Pivnicer

Când prietena noastră Claudia Romana Rista, bine cunoscută drept Fata care gătește cu flori, ne-a invitat la Festivalul culinar tradițional croat Karaševski Paprikaš din satul cărășean Vodnic, nu m-am gândit că această deplasare va fi ceva mai lungă decât prevăd atlasele geografice, ghidurile culinare și gps-urile afective care ghidează un bănățean pe dragele căi ale Carașului.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate