Membrii și susținătorii vechi ai clubului știu bine că evenimentele We Love Pasta&Wine, asemenea minifestivalurilor de rosé și clătite, se numără printre cele mai reușite acțiuni din dormitorul și curtea bunicii. Mai ales că ele se transformă adesea în adevărate festinuri, în ceea ce cronicarii media de modă nouă ar numi all you can eat, all you can drink.
Amicul Adrian Pașca, un om de vin cu care am împărțit de-a lungul anilor multe bucurii oenofile, ne-a pregătit și servit mai multe vinuri și bunătăți. De la Alira ne-a destupat cinci sticle cu licori remarcabile: Flamma Charme Rosé (Fetească Neagră), Sauvignon Blanc 2021, Aliento Rosé (Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot) , Cabernet Sauvignon 2016, Merlot 2017. La final, a deschis un extraordinar vin bulgăresc marca Enira, Domaine Bessa Valley Enira Reserva 2016 (Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot).
Spumantul e de la Cotnari, are preț prietenos și mulți prieteni în club. Sauvignon-ul se dovedește tipic, rosé-ul și-a găsit și el fani. Cele două vinuri roșii se arată puternice, s-au potrivit cu pastele, dar merg la orice ospăț mai tradițional, cu vânat și alte plăceri ne-vegane. Cupajul de la Enira reprezintă în sine un ospăț, cum acesta se numără printre vinurile mele preferate din toate timpurile, nu l-aș împărți cu nici un fel de mâncăruri, ci mai degrabă l-aș contempla în singurătatea paharului.
Vinurile au fost servite alături de penne all’matriciana și de fusilli con funghi porcini e salsiccia, gătite de același Adi, care se dovedește și un chef de top, pe care orice cramă din România și de pretutindeni și l-ar dori ca angajat și promotor. Dacă punem la socoteală și desertul Rigó Jancsi pregătit de Pivniceră, serata noastră cu Alira și Enira poate fi numită unul dintre cele mai reușite evenimente ale anului.