Luni, 10 Octombrie 2022 15:57

Vicii și Delicii 2022, aceiași prieteni, același salon cochet Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Un eveniment select, cu 40 de crame și importatori de vin, dar și cu producători ori importatori de cafea, trufe, prăjituri, ciocolată, produse de patiserie etc. Cam așa ar putea fi rezumat ultimul salon de vin și gastronomie desfășurat recent în clădirea veche de un veac și jumătate a cazinoului arădean.

Ediția a cincea a Salonului Vicii și Delicii a stat sub semnul ploii, adică al abundenței, potrivit listei participanților la standurile de vin: Alira, Aramic, Avincis, Balla Géza, Budureasca, Casa de Vinuri Cotnari, Casa de Vinuri Ștefănești, Château Cristi, Corcova, Cramele Miniș, Cramele Recaș, Cricova, Daiconi, Dealul Dorului, Domeniile Averești, Domeniile Franco-Române, Domeniile Prince Matei, Dorvena, Dradara, Gitana Winery, Histria, Lechburg, Liliac, MaxiMarc, Oprișor, Pivnița Savu, Pivnițele Birăuaș, Produse Moldovenești, ReWine, Rhein Extra, Tenuta Ama Dio, Thesaurus, Valahorum, Valea Eden, Via Viticola Sarica Niculițel, Villa Vinèa, Wine Point, WineSylvania Education (Domeniile Sescu, Fort Silvan, Zaig). Adăugând și expozanții de la standul de gastronomie și alte produse delicioase, dulci, amare ori spirtoase, între care cele oferite de Bontalenti, Il Classico, Lolita Deserts, Methexis, Mokasirs,  dar și producătorul de apă premium AUR’A, am putea spune că pentru unii salonul/festivalul a devenit chiar un festin.

Dacă dintre oamenii de vin, care trudesc în spatele standurilor, aproape  90% ne sunt cunoștințe, concurenți sau amici, în ce privește publicul, cam unul din cinci participanți la această ediție a salonului a trecut prin dormitorul bunicii ori este membru activ în CDViN, semn că truda noastră din ultimii 12 ani a dat roade.

Nu voi enumera toți prietenii cu care m-am îmbrățișat la Vicii și Delicii 2022, însă m-am bucurat cu atât mai mult să-l revăd pe Răzvan Jurcă, connaisseur adevărat, liber de contract, cu care noi, clubul, am ajuns aproape vecini. Despre vinuri, amintirea îmi spune că am apreciat Truda Fanny, un cupaj alb de la Casa de Vinuri Ștefănești, că am fost surprins plăcut de licorile cramei basarabene Mircești, că m-am îndrăgostit pur și simplu de vinurile de la Château Cristi, o altă cramă din Moldova de peste Prut. Salut și apreciez noile etichete de la Casa de Vinuri Cotnari, Naiv, mi-au plăcut Grasa și Feteasca Neagră și în mod special Busuioaca din această gamă. M-am mai dedat la Negrul de Drăgășani de la Avincis, la Feteasca Neagră Eticheta Violet de la Oprișor, am savurat Unexpected 2.0 de la Liliac, premium-urile de la Gitana, spumantul Alirei, Sauvignon-ul de la Lechburg și multe, multe alte vinuri de top, așa cum au fost majoritatea din acest salon. Ultimul gust, unul deosebit, a fost cel al Feteștii Negre 2019 (Cu suflet dăruit îndelung) de la Dradara, împărtășit chiar alături de creatorul ei, oenologul Cosmin Reaboi.

Sub umbrelă, pe drumul spre casă, am numărat pașii în ploaie, concluzionând că acesta este, la propriu și la figurat, cel mai apropiat festival premium la care ne-a fost dat să participăm de când ne-a copleșit pasiunea pentru vin. Mulțumim Aradului, mulțumim organizatorilor!

 

 

Citit 72 ori Ultima modificare Luni, 10 Octombrie 2022 16:56

Pivnicer

Când prietena noastră Claudia Romana Rista, bine cunoscută drept Fata care gătește cu flori, ne-a invitat la Festivalul culinar tradițional croat Karaševski Paprikaš din satul cărășean Vodnic, nu m-am gândit că această deplasare va fi ceva mai lungă decât prevăd atlasele geografice, ghidurile culinare și gps-urile afective care ghidează un bănățean pe dragele căi ale Carașului.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate