Luni, 30 Mai 2011 11:14

Răsfăţ cu vinuri Artisan şi crème brûlée la Graf Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
756f8b865c7a4253c04766b271e0ca9a.jpg 756f8b865c7a4253c04766b271e0ca9a.jpg

Un nou festin la cel mai select restaurant orădean

Când e vorba de asortarea vinurilor cu felurile de mâncare servite, restaurantul Graf din Oradea îşi ia rolul foarte în serios prin cei doi somelieri creativi, Vlad Mureşan şi Septimiu Crişan. De curând aceştia au pregătit degustarea seriei Artisan de la Domeniile Săhăteni, Dealu Mare, creaţie a Aureliei Vişinescu, care îşi pune amprenta, la propriu, pe fiecare sticlă realizată. Oenolog şi proprietară de podgorie surprinzător de tânără, Aurelia Vişinescu a investit în cele 75 de hectare cultivate cu soiuri româneşti.

În seara de la Graf am început cu o Fetească Albă 2009, maturată în baric de stejar, servită cu o supă gazpacho de roşii, o combinaţie reuşită pentru o seară de început de vară. Aceasta a deschis drumul către un alt vin alb românesc, Tămâioasă Românească 2009, cu creveţi şi roşioară acompaniaţi de risotto cu stafide şi citrice. Creată ca un experiment, vinificată la sec, fără zahăr, Tămâioasa te face să îi simţi aromele de citrice, pepene galben, piersică şi miere, fiind un vin corpolent.

În mod surprinzător, a urmat un mic desert de brânză de capră cu crème brûlée alături de Tămâioasa Românească 2007, un vin învechit ce lasă în gură urme de trandafir, busuioc şi miere, o licoare premiată cu argint în Franţa. Pinot Noir şi salată de căpşuni cu brânză de capră a fost primul din cele două vinuri roşii, învechit în baric, urmat de Red Artisan, o creaţie de cupaj de Fetească Regală, Cabernet Sauvignon şi Merlot, servit cu viţel alături de piure de anghinare şi trufe.

Text şi foto: Adrian Armanca

 

Citit 1364 ori Ultima modificare Marți, 26 Ianuarie 2016 20:10

Pivnicer

Dacă n-ai când și cum și unde să te duci într-un concediu clasic, de două săptămâni, în august, dat cu mărinimie de corporație sau de stat, de patron ori de șef, dacă știi și alte trasee decât cele care duc la Marea Neagră ori pe Valea Prahovei, locuri altminteri binecuvântate cu o nesecată, misterioasă, piramidală energie dacică, poate că nu e lipsit de inspirație să o iei către vest.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate