Duminică, 10 Aprilie 2011 14:11

Seară cu Merlot de la Cramele Rotenberg la Enoteca de Savoya Recomandat

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
7a8cfd0fd63054439d160a7ee645b061.jpg 7a8cfd0fd63054439d160a7ee645b061.jpg

Mihail Rotenberg, un menestrel al biotehnologiei

   Vineri, 8 aprilie, la Enoteca de Savoya din Timişoara a avut loc o degustare de vinuri de la Cramele Rotenberg, prezentată chiar de proprietarul cramei, Mihail Rotenberg. Plantaţiile Rotenberg se găsesc în zona Dealu Mare, în Ceptura; din cele 25 de hectare de vie, se lucrează 18, cultivate aproape în totalitate cu Merlot, vie veche de peste 30 de ani. După o lungă carieră internaţională în domeniul calculatoarelor, Mihail Rotenberg s-a dedicat vinului, cumpărând proprietatea împreună cu o cramă veche pe care a refăcut-o.
   Vinurile prezentate la Enoteca de Savoya au fost un Rosé 2009, urmat de patru vinuri roşii Menestrel 2008, Emeritus 2008, Rotenberg 2007 şi Notorius 2007. Au impresionat atât vinurile în sine, toate din soiul Merlot, cât şi etichetele realizate de Ana Ruxandra Ilfoveanu. Nu am putut desemna vinul serii pentru că părerile celor şase membri Vestik au fost împărţite.
   Toată lumea a fost de acord însă că nu un vin este marele câştigător al serii, ci domnul Rotenberg, care a reuşit să prezinte într-un mod captivant întreaga filozofie a cramei sale. În Casa Rotenberg, totul se bazează pe biotehnologie, fără "rafinării", fără inoxuri, fără pompe (trecerea vinului din vasele de fermentare în butoaie şi din butoaie în sticle se face sub influenţa greutăţii proprii), fără filtrare mecanică (limpezirea se face cu albuş de ou, când este necesar). Proprietarul a ţinut să dezvăluie auditoriului mici secrete ale degustării şi, nu în ultimul rând, să susţină Fundaţia „Pentru Voi” din Timişoara, fundaţie ce poartă de grijă persoanelor adulte cu dizabilităţi intelectuale, o parte din aceşti oameni lucrând la un centru de zi unde se fac decoraţiuni, ambalaje şi produse de panificaţie.

Citit 4877 ori Ultima modificare Marți, 26 Ianuarie 2016 20:01

Pivnicer

Ultima zi a șederii noastre în Portugalia, a noua din ultima aventură europeană, a fost cumva una de tranzit. Am trăit dubla tristețe a despărțirii de Lisabona&Faro, adică de Lusitania, și de Dani, studentul nostru cu bursă Erasmus pe care aveam să-l revedem acasă abia peste o lună și jumătate.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate