Joi, 04 August 2011 02:56

Andrés Iniesta, starul lui FC Barcelona, a lansat trei vinuri cu nume de telenovele produse pe propriul său domeniu viticol Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
ea811fccae55651cb1872a7f59bf9f55.jpg ea811fccae55651cb1872a7f59bf9f55.jpg

"Corazon Loco", vinul care ţine în viaţă o întreagă echipă de fotbal


 

Campionul mondial şi supervedeta echipei FC Barcelona Andrés Iniesta are propriul său domeniu viticol, botezat Bodega Iniesta. Cei 110 de acri de vie sunt o afacere de familie pe domeniul cumpărat recent în localitatea natală a sportivului, Fuentealbilla. Din strugurii anului 2010, oenologii au produs trei feluri de vin: alb, numit "Corazon Loco", roşu, botezat "Finca el Carril" şi un chardonnay care poartă acelaşi nume cu fiica fotbalistului, Valeria. Vinul roşu este produs din soiul Bobal, în timp ce pentru cel alb s-au folosit soiurile Macabeo şi Chardonnay.  "Corazon Loco" este comercializat la preţul de 5.95 euro, în timp ce  "Finca El Carril 2010" costă 6.95 euro. "Valeria" costă 9 euro şi producţia se situează între 5.000 şi 6.000 de sticle.

 

 După estimările specialiştilor, domeniul, în care s-au investit 9 milioane de euro, va produce cel puţin 700.000 de sticle de vin anual. Mulţi dintre angajaţii fotbalistului care lucrează pe domenl viticol sunt români.Iniesta este extrem de ataşat de ţinutul natal. În Fuentealbilla, bunicul său a fost proprietar al unui bar local iar familia sa a vândut, pe vremuri, vin din propria producţie. Tot din patriotism local, Iniesta a salvat de la dispariţie prima echipă la care a fost legitimat. Ameninţată de faliment, echipa Albacete este acum sponsorizată de Bodega Iniesta.Vinurile produse de Bodegas Iniesta au ca public ţintă consumatori spanioli, dar şi iubitori de vin din Marea Britanie, Germania sau Japonia. Şi, cine ştie, dacă tot este îngrijită via de compatrioţi de-ai noştri, poate vinurile marca Bodega Iniesta vor ajunge la un moment dat şi în România.

 

FOTO: MundoDeportivo.com

Citit 1974 ori Ultima modificare Marți, 26 Ianuarie 2016 20:26

Pivnicer

De când ne cunoaștem cu prietenii noștri Zoli și Raluca, și să tot fie vreo șapte ani, am trăit atât de multe aventuri împreună că ele nu pot fi povestite nici în o mie și una de pagini de călătorii oenologice. Totuși cele mai importante evenimente legate de ei pot fi descrise mai jos, în câteva cuvinte și imagini, de dragul celui mai nou membru al clubului nostru de vin.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate