Luni, 27 Februarie 2012 19:19

Casa de vinuri Ştirbey şi-a prezentat "perlele coroanei" invitaţilor Clubului de degustare Vestik Recomandat

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
e9e30a8958c0dfa1803076b608fc4994.jpg e9e30a8958c0dfa1803076b608fc4994.jpg

Vinuri princiare cu know-how austro-german, la Arad

  Baronul austriac Jakob Kripp, oenologul german Oliver Bauer şi managerul Raluca Bauer au fost oaspeţi de seamă ai noii săli de degustare a vinurilor pe care Clubul Vestik a inaugurat-o cu câteva zile în urmă într-o casă aproape centenară din centrul Aradului. Pretextul a fost, bineînţeles, unul oenologic: prezentarea de vinuri marca Prince Ştirbey.

  Oaspeţii arădeni, mulţi dintre ei prezenţi pentru prima dată la un asemenea eveniment, au urmărit cu atenţie şi curiozitate gesturile tacticoase, dar impecabile ale oenologului Oliver Bauer în momentul în care acesta a turnat în şase decantoare două dintre vinurile de pe fişa de degustare: Sauvignon Blanc Vitis Vetus 2010 şi noul Negru de Drăgăşani 2010. Amatorii de vin care au avut privilegiul de a participa la eveniment - invitaţiile fiind exclusiviste - au aflat astfel că li se oferă şansa de a degusta un vin care a fost îmbuteliat doar pentru acest eveniment; asta pentru că Negru de Drăgăşani 2010 va fi scos pe piaţă abia în vara viitoare.

  Celelalte vedete ale serii au fost Crâmpoşie Selecţionată 2010 şi Tămâioasă Românească dulce 2010, ca şi  vinurile roşii, aerisite înainte de a fi servite: Cabernet Sauvignon 2008 şi Novac 2009.

  Artizanilor Casei de vinuri Ştirbey li s-au adresat întrebări extrem de interesante şi totodată pertinente, întrebări cărora baronul austriac şi oenologul neamţ le-au răspuns într-o limbă română impecabilă. Au urmat apoi conversaţiile la un pahar de vin, invitaţii abordându-i pe oaspeţi, spre surprinderea aceastora, în limba germană.
  După câteva ore petrecute într-o atmosferă de înaltă ţinută - atât datorită calităţii vinurilor, cât şi datorită oaspeţilor de limbă germană care au rezonat cu invitaţii serii - suntem convinşi că noua sală de degustare a Clubului Vestik a avut o contribuţie cel puţin interesantă la punerea pe harta oenofililor arădeni a unor vinuri remarcabile, despre care se va mai vorbi în România. Şi nu numai.

 

Citit 4858 ori Ultima modificare Luni, 25 Martie 2019 17:43

Pivnicer

CAPITOLUL ȘAPTE, în care conversăm cu papagalii pe Viale del Belvedere, cu viperele bahice ale lui Aristotel, cu delfinul de piatră al lui Bernini și cu gâștele sacre din lectică, în vreme ce gândurile luminează ca niște flash-uri amintirea

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate