Vineri, 22 Aprilie 2011 19:23

Graf, SERVE şi Vestik, un trio formidabil Recomandat

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
e323703b5a32f88f276903c73988853a.jpg e323703b5a32f88f276903c73988853a.jpg

Cea mai bună experienţă oenogastronomică la Oradea

Miercuri e o seară bună pentru degustări în familia Vestik, aşa că am răspuns invitaţiei de săptămâna aceasta a celor de la SERVE: Dan Cornel Săvulescu şi Louis Heriard Dubreuil, un duo itinerant prin vestul ţării, care tocmai s-a întors acoperit de medalii de aur de la VinVest din Timişoara.

Locul ales în Oradea a fost poate cea mai bună experienţă posibilă pentru calitatea vinurilor prezentate. Asta pentru că restaurantul Graf are doi somelieri: Vlad Mureşan şi Septimiu Crişan, care îţi pot sugera nebănuite asocieri de arome delicate între gustări şi vinuri. Exact asta s-a întâmplat cu Rosé-ul Terra Romana 2010 din deschidere, care a mers de minune cu somonul afumat, sau cu Sauvignon Blanc 2010, asociat inspirat cu scoici şi risotto cu fructe de mare.

Am continuat cu Chardonnay Terra Romana 2010, şi el servit alături de un excelent foie gras cu o crustă subţire crème brûlée. A urmat Feteasca Neagră 2008 şi nu au lipsit nici trufele alături de Cuvée Charlotte 2007, lângă care se poate rămâne la poveşti alături de Dan şi Louis până târziu în noapte.

 

Text şi foto: Adrian Armanca

 


 

 

Citit 4695 ori Ultima modificare Luni, 18 Martie 2019 12:43

Pivnicer

Dacă vreodată ai de gând să călătorești către cel mai mare oraș din sudul Portugaliei, în absența zborului direct de la Budapesta, poate părea o idee bună să alegi Timișoara pentru o cursă cu escală la Charleroi. Ai ceva vreme să vizitezi astfel una dintre capitalele Europei, pentru ca apoi să decolezi spre Faro.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate