Miercuri e o seară bună pentru degustări în familia Vestik, aşa că am răspuns invitaţiei de săptămâna aceasta a celor de la SERVE: Dan Cornel Săvulescu şi Louis Heriard Dubreuil, un duo itinerant prin vestul ţării, care tocmai s-a întors acoperit de medalii de aur de la VinVest din Timişoara.
Locul ales în Oradea a fost poate cea mai bună experienţă posibilă pentru calitatea vinurilor prezentate. Asta pentru că restaurantul Graf are doi somelieri: Vlad Mureşan şi Septimiu Crişan, care îţi pot sugera nebănuite asocieri de arome delicate între gustări şi vinuri. Exact asta s-a întâmplat cu Rosé-ul Terra Romana 2010 din deschidere, care a mers de minune cu somonul afumat, sau cu Sauvignon Blanc 2010, asociat inspirat cu scoici şi risotto cu fructe de mare.
Am continuat cu Chardonnay Terra Romana 2010, şi el servit alături de un excelent foie gras cu o crustă subţire crème brûlée. A urmat Feteasca Neagră 2008 şi nu au lipsit nici trufele alături de Cuvée Charlotte 2007, lângă care se poate rămâne la poveşti alături de Dan şi Louis până târziu în noapte.
Text şi foto: Adrian Armanca