Duminică, 12 Iunie 2011 15:02

Simboluri ale progresului Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
b72582866ae2aefc6dedb280fecdd063.gif b72582866ae2aefc6dedb280fecdd063.gif

100 de momente unice IBM


 

 

 Thomas Watson Sr. a demonstrat angajament pentru inventivitate atunci cand l-a angajat, in 1917, pe James W. Bryce, inginer si inventator. Bryce si echipa sa au stabilit IBM in pozitia de lider in dezvoltarea si protejarea drepturilor de proprietate intelectuala. In 1929, 90% din produsele IBM au reprezentat produsul investitiilor inregistrate de Watson in departamentul de cercetare si dezvoltare. In 1940, echipa de cercetare a inventat o metoda de sumare si scadere folosind tuburi vidate – un stadiu incipient al calculatoarelor electronice care au transformat mediul de business in anii 1950. Acest model – folosirea inovatiei pentru a crea proprietate intelectuala – au transformat istoria IBM.

Cipuri din siliciu si germaniu

 

In 1994, departamentul IBM Research a brevetat o metoda de a construi cipuri semiconductoare la costuri reduse din siliciu si germaniu (SiGe). Siliciu si germaniu erau materiale mai accesibile fata de materialele mai scumpe si mai rare folosite in acel moment, si au imbunatatit viteza si versatilitatea circuitelor integrate. Germaniul introdus in stratul de baza al cipurilor ce inainte se realizau numai din siliciu au imbunatatit semnificativ frecventa, curentul si nivelul de zgomot de operare, dar si capabilitatile de procesare. Aceste cipuri mai accesibile, mai mici si mai eficiente din punct de vedere energetic au extins industria echipamentelor wireless, pe masura ce cipurile din siliciu-germaniu erau folosite in dispozitive radar si echipamente folosite in explorarea spatiului. Astazi, tehnologia siliciu-germaniu este folosita in noua generatie de dispozitive mobile si tehnologii inteligente.

WebSphere

 

 

Managerul departamentului IBM Software, Steve Mills, a realizat o sedinta cu trei dintre directorii sai pentru a crea o strategie de a introduce instrumentele software de top ale companiei in mediul Internet. Astfel s-a creat serverul de aplicatii IBM WebSphere, ce a fost implementat la inceputul anului 1998. Initial, echipa WebSphere s-a concentrat asupra dezvoltarii si implementarii rapide de aplicatii web ce suportau protocoale HTTP si aplicatii Servlet si Java Server Pages. IBM a extins rapid platforma WebSphere catre aplicatii de tranzactionare si alte tipuri de aplicatii, anticipand schimbarile pietei si indeplinind cerintele clientilor. In prezent, suita de produse si servicii WebSphere ajuta companiile sa instaleze, sa opereze si sa integreze aplicatii electronice pe mai multe platforme de calcul.

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brevete si Inovatie

Citit 1774 ori Ultima modificare Marți, 26 Ianuarie 2016 20:09

Pivnicer

Dacă privim înapoi, de-a lungul anului care a trecut, ne dăm seama că 2020 confirmă zicala romană că un an bisect este un an funest. Cu toată tristețea care a cuprins lumea și care ne-a cuprins și pe noi, o mică dar activă comunitate de iubitori de vin care a pierdut recent multe ființe dragi, am consemnat totuși în anul care a trecut și câteva evenimente fericite.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate