Vineri, 14 Ianuarie 2011 19:58

Ţuţu, cel mai mic pacient al Clinicii de Animale Mici Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
d15b8a93544f77b9366f8a7d4bb58a42.jpg d15b8a93544f77b9366f8a7d4bb58a42.jpg

Un hamster pitic, o premieră sub bisturiu

Era atât de mic încât abia dacă puteai să-l măsori cu ajutorul unei rigle de şcolar. Îl chema Ţuţu şi a devenit, într-o zi geroasă de iarnă, cel mai mic pacient al Clinicii de Animale Mici din Arad.
 

Stăpânul a observat că hamsterul său pitic nu o ducea prea bine şi a dat fuga la veterinar. O tumoră evidentă punea în pericol viaţa animăluţului. Diagnosticul suna sumbru: neoplasm cutanat. Intervenţia chirurgicală a durat aproximativ o oră şi a fost una complicată.

Doctorul Silviu Radu a trebuit să improvizeze mai întâi o mască pentru a realiza anestezierea inhalatorie a pacientului hamster. Ţuţu a inhalat amestecul de anestezic şi oxigen, adormind pe loc. I-a fost extirpată o tumoare de vreo doi centimetri diametru, enormă în comparaţie cu lungimea sa de 10 centimetri.
 

Din nefericire, deşi operaţia părea o reuşită, Ţuţu nu a supravieţuit, decedând a doua zi. A lăsat în urmă un stăpân neconsolat şi o premieră în lumea veterinară locală.

Citit 2327 ori Ultima modificare Luni, 18 Martie 2019 11:43

Pivnicer

De când ne cunoaștem cu prietenii noștri Zoli și Raluca, și să tot fie vreo șapte ani, am trăit atât de multe aventuri împreună că ele nu pot fi povestite nici în o mie și una de pagini de călătorii oenologice. Totuși cele mai importante evenimente legate de ei pot fi descrise mai jos, în câteva cuvinte și imagini, de dragul celui mai nou membru al clubului nostru de vin.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate