Miercuri, 30 Martie 2011 22:09

Vinurile S.E.R.V.E. au inaugurat noul sediu al Clinicii de Animale Mici din Arad Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Petrecere Vestik cu creveţi, Sauvignon Blanc şi bufniţă

Trei au fost motivele pentru care o parte importantă a clubului Vestik s-a regăsit în noul sediu al Clinicii de Animale Mici de pe strada Octavian Goga din Arad. Primul a fost un pachet primit de la S.E.R.V.E., cu două sticle de vin, un Sauvignon Blanc 2010 şi un Millenium 2010, al doilea a fost inaugurarea neoficială a noului sediu, iar al treilea motiv, o şedinţă foto cu Boo-Hoo, bufniţa operată de cei doi medici veterinari, Silviu Radu şi Cristian Boros.
   

Pe la ora 16 ne-am adunat în curtea clinicii veterinare, unde fostul proprietar a construit, într-un moment de inspiraţie, un grătar la care Silviu a fost foarte fericit să ne pregătească creveţi şi aripi de pui. Vinurile S.E.R.V.E. s-au potrivit perfect cu meniul de deschidere şi noi ne-am bucurat de un Sauvignon Blanc tipic foarte bun, dar şi de un cupaj de Sauvignon Blanc şi Riesling pe numele lui Milenium care a fost conceput parcă special pentru creveţi.
  

Înainte de a trece la carnea de porc şi de vită, Pivnicerul a organizat o şedinţă foto cu bufniţa Boo-Hoo, pacientul clinicii, cu aripa frântă şi reparată (operată) cu o tijă de titan. Amănuntele despre operaţie şi viitorul bufniţei ni le-a dat dr. Cristian Boroş în timp ce hrănea pasărea, care clipea de plăcere, cu pipote şi inimi de pui.
  

L-am lăsat pe Boo-Hoo să se odihnească în volierul în care era internat şi am plecat din nou în curte şi în sala de protocol unde Silviu ne-a pregătit grătarele de porc pe care le-am savurat alături de un excelent vin roşu din partea casei. Încheierea a fost câte o felie de Margit tarta (tort Margareta) făcut în casă după reţetele austro-ungare ale lui Nagymama, asortat cu un vin demidulce.
 

Dacă vinurile au fost româneşti, poveştile spuse la masă erau legate de călătoriile oenologice din Budapesta, Eger, Burgundia şi Toscana.

 

 

Citit 1007 ori Ultima modificare Luni, 18 Martie 2019 11:57

Pivnicer

După ce, într-o vineri, prietenul nostru Elias Macovela ne-a oferit, în odăile bunicii, una dintre cele mai frumoase întâmplări oenologice ale anului, o verticală de Moscatel de Setúbal, am zis să-i ținem companie a doua zi prin vizitarea a două crame emblematice din Podgoria Miniș-Măderat.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate