Vineri, 22 Octombrie 2010 12:00

Amarone, nectarul zeilor pentru oameni Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
1cb674708b2587faa08971fe1c52affe.jpg 1cb674708b2587faa08971fe1c52affe.jpg

Manifest pentru protejarea unui vin

Potrivit unui comunicat remis presei la Verona în cursul lunii octombrie 2010, familiile a doisprezece producători legendari de Amarone, care anul trecut s-au angajat să protejeze şi să respecte tradiţiile şi calitatea acestui vin remarcabil prin crearea unei asociaţii sub denumirea “Le Famiglie dell’Amarone”, subscriu următorului Manifest:

"Amarone d'Arte Manifesto"

Amarone este expresia unui teritoriu şi un simbol al regiunilor Valpolicella şi Veneto.
Amarone se distinge datorită istoriei sale, caracteristicilor, soiurilor aut
ohtone de struguri şi metodelor de producţie prin utilizarea de struguri uscaţi.
Amarone este acum ameninţat de supraproducţie, cu o desconsiderare pentru acele zone care sunt cele mai potrivite pentru producerea sa şi pentru producerea de vinuri care aderă la un minim al parametrilor prevăzuţi în reglementările de producţie cu scăderea, în consecinţă, a calităţii vinului.
Amarone este expus strategiilor de vânzări, în special de distribuţie la scară largă, care pun sub presiune preţul de vânzare şi obligă producătorii să sacrifice calitatea.

Familiile Amarone adoptă şi promovează

"Amarone d'Arte Manifesto"


Amarone d'Arte reprezinta produsul specific de know-how dezvoltat de către producători istorici si pasionati ai Amarone din Valpolicella, cu o tradiţie solidă în vinificaţie.
Amarone d'Arte este produs cu atenţie de meşteşugari şi necesită plantarea viţei-de-vie care este potrivită producţiei de Amarone de calitate superioară, pentru tehnici de viticultură de calitate, o selecţie atentă a ciorchinilor în timpul recoltării, perioade prelungite de uscare a strugurilor şi îmbătrânirea în butoaie mari de calitate.
Amarone d'Arte este un vin preţios. Calitatea sa este exprimata atât în preţul ce se impune şi imaginea de prestigiu pe pieţele internaţionale.
Amarone d'Arte este un ambasador al produselor Made in Italy în lume datorită individualităţii recunoscute în urma calităţii şi caracteristicilor unice.

"Familiile Amarone" susţin tradiţia acestui mare vin exploatând tradiţia asimilată de-a lungul anilor în producţie. Ele sporesc succesul Amarone pe pieţele internaţionale, cu angajamentul lor faţă de calitate şi inovaţie, dar şi prin prezenţa lor pe pieţele internaţionale.
"Familiile Amarone" adopta voluntar un regulament rigid de producţie care să garanteze un nivel ridicat de calitate şi păstrarea caracteristicilor nobile ale vinului.

"Familiile Amarone" adăuga o hologramă exclusivă şi distinctivă pe toate sticlele de Amarone pentru a le face mai uşor de recunoscut, astfel garantând autenticitatea şi calitatea înaltă a vinului.
"Familiile Amarone" sunt: Allegrini, Begali, Brigaldara, Masi Agricola, Musella, Nicolis, Speri, Tedeschi, Tenuta Sant'Antonio, Tommasi, Venturini, Zenato.


Preşedintele Asociaţiei "Familiile Amarone" este dl. Sandro Boscaini. Obiectivul principal ale asociaţiei ţine de protejarea calităţii Amarone în sine, prin adoptarea de standarde rigide de autoreglementare şi prin promovarea imaginii sale la nivel internaţional.

Primul produs al Masi Amarone cu respectiva hologramă este Costasera 2006, ce va fi gata de livrare în următoarele luni. Inscriptia în latină aleasă a fi tipărită pe respectiva hologramă este cea care apare pe eticheta vinurilor Campologo si Campofiorin ale Masi: ”NECTAR ANGELORUM HOMINIBUS” ("NECTARUL ÎNGERILOR PENTRU OAMENI").

Citit 1526 ori Ultima modificare Duminică, 24 Ianuarie 2016 08:25

Pivnicer

De când ne cunoaștem cu prietenii noștri Zoli și Raluca, și să tot fie vreo șapte ani, am trăit atât de multe aventuri împreună că ele nu pot fi povestite nici în o mie și una de pagini de călătorii oenologice. Totuși cele mai importante evenimente legate de ei pot fi descrise mai jos, în câteva cuvinte și imagini, de dragul celui mai nou membru al clubului nostru de vin.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate