Marți, 30 Noiembrie 2010 13:37

Aricii de companie au o adevărată slăbiciune pentru nuci, degustări de vin şi momeală de pescuit Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
55d8e799a8a6396a43657a9c6a96f50e.jpg 55d8e799a8a6396a43657a9c6a96f50e.jpg

Prietenii cu ţepi ai clubului Vestik

  Despre prietenii cu ţepi ai clubului Vestik se pot povesti foarte multe, în cuvinte şi imagini. De-a lungul timpului, ei i-au însoţit fidel şi totuşi neaşteptat la degustările de vin, la partidele de pescuit, în diferite momente private ori profesionale. Pe unul dintre "vestici", dintr-un inexplicabil acces de tandreţe, un asemenea amic ţepos chiar l-a muşcat de deget, provocându-i ulterior o adevărată distracţie antirabică, în lumea medicilor şi a vaccinurilor.


   Cel mai nou dintre aceşti prieteni nocturni a poposit de curând în curtea doctorului Silviu Radu, se numeşte A.Rich şi a ajuns acolo după ce a fost tratat cu grijă la Clinica de Animale Mici din Arad, de o infecţie respiratorie şi de o maladie a pielii.


   Despre arici, doctorul Silviu Radu spune că se hrănesc cu insecte, râme şi chiar cu mâncare de pisici, carne crudă de pui şi de vită, lapte şi nuci. Dacă primesc nuci, revin întotdeauna acasă din rătăcirile lor nocturne, de dragul acestui meniu pentru care au o adevărată slăbiciune. Se pare că se hrănesc şi cu pui de şoareci şi cu tot ce mişcă pe şi sub pământ, fie insecte, fie animale foarte mici.  
Sunt foarte curajoşi, nu se sperie de câini, dihori, pisici şi de alte animale de companie care îşi fac veacul în curtea şi casa doctorului Silviu Radu şi prin alte case şi curţi din Arad şi de aiurea. Au obiceiul ca ziua să stea ascunşi în culcuş, iar noaptea să vâneze. Dându-le hrană vie sau crudă, le putem menţine treaz instinctul de vânătoare, pregătindu-i astfel să-şi reia viaţa în sălbăticie.
  

  Lui A.Rich, dr. Radu i-a construit o cuşcă având două încăperi, având o anticameră cu mâncare şi apă, care izolează culcuşul, constituind un tampon şi un izolator între acesta şi aerul rece de afară. Tot legat de arici, veterinarul mai spune entuziasmat, în limbaj afectiv, mai puţin profesional, că sunt superfaini, fascinanţi şi foarte drăguţi.

  Înainte de a-l adopta pe A.Rich, a mai avut un arici căruia îi amenajase un culcuş sub cabina de duş, în al cărei plastic tăiase cu pânza de bomfaier o uşiţă ca-n filmele cu Tom şi Jerry. Într-un moment de nostalgie atavică, acesta l-a părăsit însă, luându-şi lumea în cap, prin iarba nesfârşită din jurul casei sale situate la marginea unui sat arădean.

 

 

Citit 2213 ori Ultima modificare Luni, 18 Martie 2019 09:14

Pivnicer

De când ne cunoaștem cu prietenii noștri Zoli și Raluca, și să tot fie vreo șapte ani, am trăit atât de multe aventuri împreună că ele nu pot fi povestite nici în o mie și una de pagini de călătorii oenologice. Totuși cele mai importante evenimente legate de ei pot fi descrise mai jos, în câteva cuvinte și imagini, de dragul celui mai nou membru al clubului nostru de vin.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate