Duminică, 23 Octombrie 2011 21:27

Festivalul Vinului din Arad, o petrecere de weekend în parcul primăriei Recomandat

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
ec42f088dd5c49009232eb039401834c.jpg ec42f088dd5c49009232eb039401834c.jpg

O supriză plăcută: Pinot Noir la BIB de la Wine Princess

Festivalul Vinului din Arad, eveniment aflat la cea de-a VIII-a ediţie, s-a consumat, până la ultima picătură de licoare şi ultimul sunet de taragot, în perioada 21-23 octombrie, adică în ultimul weekend, în Parcul Mihai Eminescu. Festivalul sau festinul, ca să nu spunem zaiafetul, a fost organizat de primărie în parteneriat cu producătorii de vin din judeţ, mai importanţi fiind Cramele Elite, Wine Princess şi Cramele Pâncota. De la primele două, "vesticii" au cumpărat câţiva litri de vin: Cabernet Sauvignon de la Elite şi Pinot Noir 2008 de la Wine Princess. Acesta din urmă, deşi demisec, este un produs excelent, la un preţ extrem de prietenos, şi are toate şansele să devină, în preajma sărbătorilor de iarnă, vinul de consum curent în casa Vestik.

În cadrul festivalului, în fiecare seară, începând de la ora 18, au evoluat ansambluri folclorice şi solişti de muzică populară, urmăriţi în ploaie de un public destul de numeros, atras de ritmurile de acasă şi mare amator de vin dulce şi purcei la proţap.

A fost mai degrabă o petrecere populară pe placul amatorilor de mici, fasole la ceaun şi vin fiert decât un prilej de degustare a unor vinuri de calitate. Totuşi, deşi învăluit în fum şi cotropit de bălţi şi înghesuială vulgară, festivalul a putut oferi pasionatului şi câteva surprize oenologice, la pet ori la BIB, toate putând fi gustate la tarabă preţ de câţiva lei. La ceas de amiază, aparatul foto al grupului Vestik a putut surprinde şi câteva VIP-uri ieşite la promenadă, ale căror drumuri au trecut şi pe la taraba Cramei Elite, şi pe la chioşcurile cu cârnaţi şi slănină ecologică. Semn că manifestarea petrecută în weekend a avut parte totuşi şi de câţiva connaisseurs între atâţia consommateurs...

Citit 3258 ori Ultima modificare Luni, 18 Martie 2019 15:17

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate