Marți, 12 Iulie 2011 04:08

Flashtasting 3D, cu Rusalca Albă, Drăgaica Roşie şi Jethro Tull Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
9baa546977855b5287ce9578239e4c99.jpg 9baa546977855b5287ce9578239e4c99.jpg

Sfoară-n ţară, şi nu numai

Cu patru luni în urmă, la Arad avea loc o insolită premieră mondială: pe scena Teatrului de Marionete era prezentat primul spectacol care împletea tehnica teatrului de animaţie cu cea a filmului 3D. Evenimentul face vâlvă chiar în anul în care Teatrul de Marionete împlineşte şase decenii, perioadă în care în repertoriul ineditului teatru au intrat peste 250 de piese.

Membrii clubului Vestik au salutat în felul lor o premieră atât de importantă pentru viaţa culturală a vestului României. Şi pentru că degustătorului neautorizat îi şade bine cu flashtastingul, am organizat al treilea eveniment al acestei veri - după degustările de pe autostradă şi cazemată - chiar în "laboratorul" în care sunt concepute marionetele-vedete.

Din sanctuarul maestrului păpuşar Ioan Pitic, vedetele prinse cu sfoară ajung direct pe bătrâna scenă din lemn care a marcat atâtea generaţii de copii arădeni, primii dintre ei ajunşi acum chiar pensionari - şi, o spunem în cunoştinţă de cauză, fini cunoscători ai universului oenologic, după cum au dovedit-o la precedentele degustări organizate de "vestici" în urbea de pe Mureş.

Amfitrion şi deopotrivă viitor membru al clubului degustătorilor neautorizaţi,  Pygmalion-ul Pitic al Teatrului de Marionete ne-a fost ghid prin labirintul universului său ludic, iar
"vesticii", la rândul lor, i-au împărtăşit tainele ascunse de Rusalca Albă şi Drăgaica Roşie, două dintre vedetele Cramei Oprişor.

În timp ce în rafturile creatorului păpuşi mai tinere sau de mult ieşite la pensie păreau că aşteaptă să fie distribuite în rolul vieţii, flashtasting-ul a fost patronat de o drăgaică improvizată la mare inspiraţie de demiurgul marionetelor. Căldura de afară s-a încercat a fi alungată cu improvizata paparudă, incantaţia fiindu-ne împrumutată de monştrii sacri de la Jethro Tull - prilej fericit cu care am constatat că împărtăşim aceleaşi gusturi muzicale cu gazda.

O concluzie după încă un flashtasting extrem de reuşit: am constatat că niciodată nu e prea târziu să reîncepem să privim lumea din jur cu ochi de copil sau de adult... neautorizat. Atât la teatrul de marionete, cât şi în universul oenologiei! Altfel riscăm să ne împiedicăm de sfori prea încâlcite şi de prea mulţi sforari..
.

 


Citit 2288 ori Ultima modificare Luni, 18 Martie 2019 14:51

Pivnicer

Călătorul cu ochii larg deschiși poate observa că, pentru ieșeni, trei sunt steagurile care contează: cel al României, cel al Uniunii Europene și steagul Cotnari. În ultima noastră aventură oenologică, petrecută în capitala Moldovei și la poalele Dealului Cătălina, ne-am reîndrăgostit de Iași și de cea mai mare podgorie din zonă.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate