Duminică, 19 Iunie 2011 15:17

Flashtasting cu degu, autostradă şi oenofili în chenel Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
1a4e2050a62d67674d8df1400fd2231c.jpg 1a4e2050a62d67674d8df1400fd2231c.jpg

Şotie pentru plăcerea iubitorilor de vin neautorizaţi

Într-unul din weekend-urile trecute, Asociaţia Vestik a hotărât să pună în practică conceptul de flashtasting. Prin acesta trebuie să înţelegeţi nu o prezentare a performanţelor vreunor aparate foto, aşa cum unii au consacrat termenul deja, şi nu o şedinţă foto, chiar dacă acţiunea poate implica şi o asemenea acţiune, ci o degustare rapidă de vin. Un flashtasting se organizează în modul următor: un degustător de vin neautorizat alege câteva vinuri, o locaţie cât mai originală şi trimite SMS-uri celorlalţi "vestici", oenofili şi prieteni, cărora le comunică locul, ora şi vinurile propuse pentru degustare.   

Primul loc ales pentru această activitate a fost... o autostradă neterminată. Cum ea va scurta drumul dintre marile oraşe vestice şi Recaş şi, într-un viitor mai mult sau mai puţin îndepărtat, chiar pe cel care duce din vest la prietenii din zona Dealu Mare, pentru eveniment au fost alese trei sticle de vin, un Riesling 2005 şi un Solo Quinta 2010 de la Cramele Recaş şi un Cuvée Amaury 2009 de la SERVE.  

Vesticii arădeni şi-au dat întâlnire la Clinica de Animale Mici din Arad, acolo unde dr. Silviu Radu, dotat cu o pălărie de vrăjitor, trata un degu. Degu nu este, cum ar fi tentaţi unii să creadă, prescurtarea de la degustător (fie el autorizat sau neautorizat), ci reprezintă o veveriţă africană pe care o familie din Arad o ţine ca animal de companie. După ce degu a degustat medicamente de uz veterinar şi a mâncat câteva felii de măr, "vesticii" au trecut şi ei la acţiune, adică la flashtasting. S-au încărcat în maşini scaune pliante, umbrele, pahare, vinuri, pălării din cele mai ciudate şi haioase, dar şi o masă de şase persoane, la care au încăput şapte, şi s-a pornit spre autostradă.

Acolo s-a amenajat o terasă ad-hoc, s-au ciocnit simbolic paharele pentru viitoarea autostradă, s-au făcut poze istorice cu degustători cu pălării şi pahare de vin, după care terasa improvizată a fost mutată în curtea casei lui Silviu, unde, în deplină legalitate, a avut loc deschiderea sticlelor şi degustarea propriu-zisă. Problema au fost însă cei doi ciobăneşti germani şi un basset care nu se simt bine în chenel, aşa că au fost lăsaţi în curte, iar "vesticii", împreună cu Silly, teckelul sârmos, mic, dârz, tenace, deloc prostuţ, cu privire umană, s-au mutat cu masă şi scaune în spaţiul îngrădit destinat căţeilor, pentru a nu-i stresa pe ceilalţi prieteni patrupezi.

 


 

 

Citit 1856 ori Ultima modificare Luni, 18 Martie 2019 14:18

Pivnicer

Poate părea neobișnuit să scrii un reportaj la un an și mai bine de la întâmplare. Cum nu a mai fost timp atunci, în primăvara lui 2018, pe când colindam Novi Sadul ca pe un alt acasă, am zis să înșir cuvintele acum, în anul tuenti-tuenti, cum se spune la noi la Bruxelles, vorbă de prim-ministru corigent la toate.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate