Vineri, 24 Iunie 2011 00:41

Degustare cu vinurile Cramei Oprişor pentru prietenii din Arad şi Timişoara Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
3c26cfd4c3bb133c48910697d7649a62.jpg 3c26cfd4c3bb133c48910697d7649a62.jpg

Un nou eveniment organizat de Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizaţi

După o mică pauză, Pivnicer şi Asociaţia Vestik au organizat o nouă degustare pentru prietenii arădeni şi timişoreni, de data aceasta cu vinuri de la Crama Oprişor. Evenimentul s-a întâmplat la Arad în data de 22 iunie la Casa Jelen şi, fiind vorba despre vinuri de vară, albe şi roze, participanţii au ocupat cu plăcere terasa cochetă a restaurantului.    

Crama Oprişor a fost reprezentată cu brio de domnul Florin Ionescu, manager pe zona de vest, care a prezentat invitaţilor (46 la număr) istoria cramei şi fiecare vin degustat. Vinurile au fost asortate cu patru feluri de brânzeturi şi patru feluri de specialităţi de pâine neagră cu seminţe, care au fost puse pe platouri pe fiecare masă în parte. În jurul orei 20, primii invitaţi sosiţi la Casa Jelen care au fost întâmpinaţi cu câte un pahar de Carl Reh Riesling Brut Spumant, vin produs de compania-mamă Reh Kenderman, de pe valea Mosel din Germania. Compania Reh Kenderman a fost înfiinţată în 1920 de Carl Reh. Investiţia acestui producător german în România, Crama Oprişor, cu cele aproximativ 300 de hectare din zona Mehedinţi, a fost demarată în 1995.

Din multitudinea de game şi vinuri produse la cramă, domnul Florin Ionescu a ales cinci vinuri, patru albe şi un roze. Degustarea a început cu două vinuri Sauvignon Blanc 2010, din gamele Caloian şi La Cetate, au urmat Rusalca Albă 2009 (un cupaj de Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling Italian şi Pinot Gris), Tămâioasa Românească 2010 din gama La Cetate Miracol (cu frumoasa etichetă realizată de artistul plastic Ciprian Paleologu) şi la sfârşit s-a servit Rose 2010. S-au folosit şi de această dată fişe de degustare iar participanţii, ca nişte adevăraţi degustători de vin, fie ei şi neautorizaţi, au dat note şi au polemizat, la masa care a urmat după degustare, pe seama vinului în genere şi a vinurilor de la Crama Oprişor în speţă. Totuşi, majoritatea a notat cel mai bine Tămâioasa Românească, vinificată demisec, cu buchetul său seducător, care a avut mare succes şi la doamne, şi la domni.

Ar mai fi de spus că invitaţii, adică prietenii şi actualii sau viitorii membri ai Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizaţi, au meserii din cele mai diverse. Între ei se numără profesori, ziarişti, preoţi, medici umani şi veterinari, ingineri, manageri şi psihologi de la diverse multinaţionale din Arad şi Timişoara ş.a.m.d. Pe toţi îi uneşte însă pasiunea pentru vinul cel bun şi grija atentă pentru consumul selectiv şi cu măsură.

 


   

 

Citit 2214 ori Ultima modificare Luni, 18 Martie 2019 13:14

Pivnicer

Dacă privim înapoi, de-a lungul anului care a trecut, ne dăm seama că 2020 confirmă zicala romană că un an bisect este un an funest. Cu toată tristețea care a cuprins lumea și care ne-a cuprins și pe noi, o mică dar activă comunitate de iubitori de vin care a pierdut recent multe ființe dragi, am consemnat totuși în anul care a trecut și câteva evenimente fericite.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate