Luni, 12 Decembrie 2011 15:23

În Luna Cadourilor, un vin bun alungă criza! Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
d98b4d0707c3735e41ff6d653860609a.jpg d98b4d0707c3735e41ff6d653860609a.jpg

Ofertă Vestik pentru prietenii din lumea vinurilor

În vremuri de criză, un vin bun, băut la timp şi pe îndelete, te poate ajuta să priveşti cu optimism spre recoltele viitoare. Pentru că am intrat în Luna Cadourilor, creatorii Asociaţiei Vestik, ONG care îşi propune să promoveze cele mai bune vinuri româneşti, s-au gândit să ofere producătorilor şansa de a prezenta cititorilor site-ului Vestik.ro un vin pe care l-au lansat în acest an.
Membrii Asociaţiei Vestik şi totodată ai Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizaţi urează Sărbători Fericite! şi La Mulţi Ani! tuturor oamenilor de calitate din lumea vinurilor.

Primii care
au răspuns ofertei "vestice" sunt noii noştri prieteni de la Crama Gramma, pe care i-am cunoscut cu prilejul Goodwine:

Cuvée Vişan, povestea lui, exact aşa cum s-a întâmplat

Ca şi text, despre Cuvée Vişan nu pot să scriu altceva decât povestea lui, exact aşa cum s-a întâmplat şi ce înseamnă pentru noi, producătorii lui.
În primul rând, este un vin obţinut din soiurile pe care le avem noi în plantaţie: Fetească Albă, Fetească Regală şi Aligoté.
Este un c
uvée obţinut din struguri, ce au fermentat împreună, în proporţiile stabilite de natură: 40% Fetească Albă, 40% Fetească Regală şi 20% Aligoté, într-un an foarte greu, în care noi trebuia să demonstrăm că putem face vin de calitate în fiecare an.
Este singurul vin obţinut de noi în 2010.
Fiecare s
oi din acest cuvée şi-a pus amprenta cum a putut mai bine: Feteasca Albă a venit cu aroma, Feteasca Regală cu structura şi tenta uşor vegetală, iar Aligoté-ul cu un postgust lung şi mineral.

Marian Olteanu, Sales Manager


 

Citit 1856 ori Ultima modificare Luni, 18 Martie 2019 16:25

Pivnicer

Poate părea neobișnuit să scrii un reportaj la un an și mai bine de la întâmplare. Cum nu a mai fost timp atunci, în primăvara lui 2018, pe când colindam Novi Sadul ca pe un alt acasă, am zis să înșir cuvintele acum, în anul tuenti-tuenti, cum se spune la noi la Bruxelles, vorbă de prim-ministru corigent la toate.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate