Miercuri, 30 Octombrie 2019 12:05

În zi de sărbătoare, Pecorino, carbonara și pappardelle cu Gabriele Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Anul acesta, Ziua Mondială a Pastelor am sărbătorit-o în compania noului nostru prieten Gabriele Mei, comerciant de vin . Bucătăria bunicii s-a transformat în cucina preț de câteva ore, atât cât chef-ul italian să gătească pappardelle ca la (Nagy)mama acasă.

În magazinul său specializat, Gabriele poate oferi iubitorilor de vin o vastă selecție de licori din Peninsulă. Iar iubitorilor de paste le-a oferit de curând, în odăile bunicii, un festin all’italiano, un nou eveniment din seria WE LOVE PASTA & WINE. După Ja & Giuliano, după Gianluca Testa și Adrian Pașca, după Manu & Giulia, prietenii noștri care au gătit de-a lungul anilor pentru CDViN, Gabriele vine cu o nouă interpretare culinară.

În compania unei selecții de vinuri din portofoliul magazinului propriu, care a cuprins două prosecco și mai multe etichete de la Azienda Vitivinicola Ciù Ciù din regiunea Marche, amicul italian ne-a oferit pe rând: antipasti – frittata di pasta, salami, prosciutto din Puglia; pappardelle cu dovleac, mozzarella di buffala și sare neagră de Cipru; carbonara. Desertul, un tiramisu dumnezeiesc din care n-a mai rămas nici măcar o linguriță, a fost elaborat de Adina.

În rândurile degustătorilor vegetarieni ori non-vegetarieni din club, am putut observa succesul deosebit înregistrat de apetisantele pappardelle cu dovleac, servite alături de un excelent Pecorino, vin obținut dintr-un soi local de struguri din Marche și Abruzzo. După cum am putut observa euforia stârnită de mâncare și vinuri în rândul prietenilor italieni Marco & Manu prezenți la eveniment.

După această nouă și reușită materializare a ideii grupului dedicat pastelor și vinului, WE LOVE PASTA & WINE, inițiat pe Facebook de Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați, nu putem decât să punem la cale următorul festin tematic. Ne ajutați și voi?

 

 

Citit 660 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Octombrie 2019 12:21

Pivnicer

Dacă privim înapoi, de-a lungul anului care a trecut, ne dăm seama că 2020 confirmă zicala romană că un an bisect este un an funest. Cu toată tristețea care a cuprins lumea și care ne-a cuprins și pe noi, o mică dar activă comunitate de iubitori de vin care a pierdut recent multe ființe dragi, am consemnat totuși în anul care a trecut și câteva evenimente fericite.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate