Luni, 21 Octombrie 2019 14:27

Exerciții de admirație, de 3x2 ori, cu Enikő și Carassia Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Crama Carastelec și Negele Enikő ne-au răsfățat cu șampaniile casei în cadrul unui eveniment unic. Iubitorii de spumante realizate prin metoda tradițională au putut compara/savura/adula mai multe Carassii la sticlă normală și la sticlă magnum.

Enikő, prietena noastră clujeană, de care ne-a fost dor de la o vreme, s-a întors în dormitorul lui Nagymama cu câteva dintre cele mai bune spumante realizate în anii din urmă în România. Seara a fost specială atât datorită calității licorilor neliniștite prezentate comparativ, la sticlă normală și la sticlă magnum, cât și prin aceea că degustătorii prezenți au participat la singurul eveniment de acest gen realizat în țară.

Am comparat pe rând Carassia Blanc de Blancs brut, Carassia Classic brut și Carassia Rosé brut, îmbuteliate la 0,75 l și 1,5 l. Dacă de prezentare s-a ocupat promotoarea cramei, o adevărată connaisseuse, una dintre participantele la evenimentul anual dedicat magnificilor vinului, organizat în odăile bunicii, de partea culinară s-a îngrijit doamna Pivniceră, care ne-a încântat cu cinci feluri de tarte: cu spanac și ricotta, cu cremă de brânză și somon, cu pere și gorgonzola, cu bacon și brânză de vacă, cu cremă de vanilie și fructe exotice.

Cât despre vin, am putut observa cu toții cât de spectaculos evoluează la magnum aceste șampanii create în Sălaj și care poartă cu mândrie pe dopuri și pe etichetă marca „Product of Transylvania”. Dintre cele 3x2 propuneri, toate spumante cu adevărat alese, pentru mine am ales entuziast Classic-ul la magnum. După o maturare de trei ani la sticlă, acest vin neliniștit se numără printre preferatele mele și sigur va fi servit celor dragi în zi de sărbătoare.

Citit 887 ori Ultima modificare Luni, 21 Octombrie 2019 15:25

Pivnicer

Dacă privim înapoi, de-a lungul anului care a trecut, ne dăm seama că 2020 confirmă zicala romană că un an bisect este un an funest. Cu toată tristețea care a cuprins lumea și care ne-a cuprins și pe noi, o mică dar activă comunitate de iubitori de vin care a pierdut recent multe ființe dragi, am consemnat totuși în anul care a trecut și câteva evenimente fericite.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate