Marți, 27 Martie 2012 12:08

Mică plăcere clandestină cu un anume Shiraz din 2009 Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
69ab9081de5fe3e0ad883837f4c51bca.jpg 69ab9081de5fe3e0ad883837f4c51bca.jpg

Când stăpânii sunt plecaţi la VinCE...

  La puţin timp după plecarea stăpânilor săi într-o excursie de weekend la Budapesta, unul dintre membrii de seamă ai Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizaţi (şi totodată singurul cu coadă) s-a apucat să deguste un anume Shiraz de la Crama Oprişor. Distinsul iubitor de vin şi-a permis această mică plăcere aproape clandestină ştiind bine că, în vreme ce el rămâne să lenevească acasă, alţii mai berbanţi se vor delecta în capitala maghiară cu tot felul de Negri de Drăgăşani, de Graţii de Sătmar, de Bendise de Petrovaselo, de Cabernet-uri de-a dreptul France din Villány. Ca să nu mai vorbim de supremul Amarone Costasera de la Masi ori de un Chateau zis Peyre-Lebade sau mai bine Lafitte Rotschild.
  Cu dopul cruciat sub braţ, pierdut într-un vis care încape între pahar şi sticlă, Lucky Motanul a găsit de cuviinţă să spună în sinea lui că Shi
raz-ul de Mehedinţi 2009 este unul autentic, de soi, ce îi aminteşte de marele Shiraz Cocoş 2006/2007, care s-a tot micit însă pe măsura trecerii anilor şi a creşterii numărului de sticle care să-l încapă.
  După o seamă de îmbătări cu arome de coacăze şi parfum de violete de pe pajiştile olteneşti, bloggerul felin a concluzionat că viaţa este frumoasă mai ales când nu eşti p
reocupat de preţuri şi că hedonismul nu e pentru moralişti cu bască şi baros. Iar la întoarcere stăpânii săi au putut observa pe fundul unui pahar de degustare urmele vagi ale unor tanini care au colorat pentru o vreme mustăţile albe ale motanului lor plin de surprize.

 

Citit 2141 ori Ultima modificare Luni, 25 Martie 2019 18:55

Pivnicer

De când ne cunoaștem cu prietenii noștri Zoli și Raluca, și să tot fie vreo șapte ani, am trăit atât de multe aventuri împreună că ele nu pot fi povestite nici în o mie și una de pagini de călătorii oenologice. Totuși cele mai importante evenimente legate de ei pot fi descrise mai jos, în câteva cuvinte și imagini, de dragul celui mai nou membru al clubului nostru de vin.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate