Marți, 27 Februarie 2018 14:30

O aniversare picantă, cu vinuri românești și arome asiatice Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Odăile bunicii s-au umplut iarăși până la refuz, cu ocazia aniversării clubului. De vină au fost bunătățile care țin de gastronomia asiatică pregătite de Ja, asortate mai multor vinuri din portofoliul CDViN. Astfel, Crâmpoșia a stat alături de Muc Nhoi Thit, Pinot Noir-ul a făcut casă bună cu Gai Phad Met-Ma-Muan-Himmaphan, iar Cabernet-ul a completat Massaman Neua.

În 23 februarie 2012, în odăile bunicii a avut loc primul eveniment oficial al Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați din Arad, o prezentare de vinuri marca Prince Știrbey. La fix șase ani de la această inaugurare, am ținut să ne sărbătorim pe noi înșine printr-o degustare de șase vinuri românești, alăturate mai multor specialități asiatice pregătite de chef Ja.

Noi am pregătit și servit în ordine: Crâmpoşie Selecţionată 2016 Avincis, Sauvignon Blanc 2015 Prince Știrbey, Pinot Noir 2016 Premium Villa Vinèa, Cabernet Sauvignon 2015 Viile Metamorfosis, Colocviu la Praga Tămâioasă Românească Spumant 2016 Casa de Vinuri Cotnari.

Neobosita Ja ne-oferit: Muc Nhoi Thit (Vietnam) - calamar gătit la abur, cu umplutură de porc, ciuperci şi tăiței de soia, condimentat cu sos de lămâie verde şi chili; Moo Satey (Singapore) - frigărui de carne de porc marinat în lapte de cocos, la grătar cu sos de alune, curry roşu şi tamarind; Gai Phad Met-Ma-Muan-Himmaphan (China) - stir fry de carne de pui cu caju, ulei de susan şi legume, servit în coşuleţ de plăcintă fină; Massaman Neua (Malaysia) - curry galben cu carne de pui, legume şi lapte de cocos servit cu orez basmati; Khanom Thuai (Thailanda) - budincă de nucă de cocos tradiţională thailandeză.

Voi spune cât de plină, de voluptoasă, de frumoasă a fost Crâmpoșia, voi observa cât de tipic e Sauvignon-ul de la Știrbey și cum a evoluat tânărul Pinot de la Villa Vinèa. Cabernet-ul Viilor e robust și de încredere, spumantul de Cotnari o să fie sigur best-seller. Ca și noul rosé Friza de la Carastelec, pe care l-am servit în deschidere, în afara listei anunțate.

Un dar de la Ella ne-a încântat la urmă pe toți: chiar dacă nu foarte tipic, Cabernet Sauvignon-ul 2015 al Casei Seran din Miniș are acel șarm aparte care te face să-ți aduci aminte de el și să-l mai dorești.

 

Citit 3904 ori Ultima modificare Marți, 27 Februarie 2018 15:45

Pivnicer

Cronica aceasta se scrie la cinci ani de la întâmplarea din Gyula, la 17 ani de la cea din Florența, din nevoia cuvintelor de a da reprezentare unor amintiri intense, unor sensuri care așteptau să fie deslușite. Călătorim așadar într-o zi de august și poate că numai aparent o facem către un orășel maghiar de graniță.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate