În dormitorul bunicii, Ziua Îndrăgostiților a fost sărbătorită cu vinuri premium și meniu a la tarte. Le-am pregătit șase vinuri celor care au umplut clubul, alături de șase tarte create de-a lungul a două zile de chef-ul/chef-a CDViN, doamna Pivniceră.
Astfel, am încercat pe rând: Lechburg Riesling 2017, Villa Vinèa Kerner 2016, Viile Metamorfosis Negru de Drăgășani 2017, Vinarte Nedeea 2015, Avincis Merlot&Cabernet Sauvignon 2015, Casa de Vinuri Ștefănești Dulce Fanny Roșu 2016. Și ne-am delectat cu tot felul de tarte: cu somon afumat, cu ricotta și spanac, cu pere și gorgonzola, cu quatro formaggi, cu ciuperci, bacon și parmezan, cu ciocolată.
Un observator atent a putut remarca că Riesling-ul noii case Lechburg își are fanii lui, că nemțescul Kerner de la Villa Vinèa rămâne un best-seller, că Negrul de Dealu Mare al lui Fiorenzo Rista se menține unul de top, că Nedeea lui Iustin Urucu e prilej de sărbătoare, că Ghislain Moritz a creat un excelent cupaj de Merlot și Cabernet în 2015, că dulcele Fanny obținut din struguri stafidiți de Cabernet și Fetească Neagră e un oeno-desert cu totul special. În plus, același observator și-a dat seama că tartele cu somon au dispărut primele, că și cei mai vegani dintre membrii clubului au avut ce savura, că tarta de ciocolată la care au trudit Adina și Mona de-a lungul multor ore a avut gustul acela de casă, de prăji gătită cu dragoste pentru cei apropiați, nu pentru niște clienți de supermarket, pe o bandă într-o fabrică gen Tricatel din filmul Aripioară sau picior?
Calitatea tuturor ingredientelor care au compus Winelentine’s Day a fost confirmată și de Mișa, oaspetele nocturn și cât se poate de special al clubului. Singura membră cu coadă a clubului din rasa Norvegiană de pădure sau Norsk Skogkatt, cum vă place, a adormit fericită pe un scaun din dormitorul bunicii, visând că vânează o pradă fragedă, învăluită în arome ispititoare de somon, bacon și parmezan, cu un vag parfum de Kerner din 2016...