Vineri, 15 Martie 2019 14:08

De 2xAntinori. Ziua întâi: întâlnire de neuitat cu o Vipera și un Semillon Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

A devenit deja o tradiție ca vinurile Antinori să facă spectacol, două zile consecutiv, în odăile bunicii. Pentru 2019, promotorii ne-au pregătit câteva dintre cele mai frumoase vinuri create în Lombardia, în Toscana, în Umbria, în Puglia și în Dealu Mare.

Alfred Binder și Adrian Pașca, prieteni vechi cu care am petrecut multe minute de neuitat la Mizil și Vadu Săpat, au pregătit pentru prima seară o listă impresionantă cu vinuri Antinori din Italia și de pe la noi. Astfel, am putut degusta pe rând: Marchese Antinori Tenuta Montenisa Spumant Cuvée Royale, Castello della Sala Conte della Vipera 2016 (Sauvignon Blanc&Semillon), Tormaresca Rosé Calafuria 2017 Magnum, Viile Metamorfosis Via Marchizului Pinot Noir 2016, Viile Metamorfosis Cantus Primus Cabernet Sauvignon 2015, Marchese Antinori Tenuta Tignanello Chianti Classico Riserva 2014.

Pivnicera s-a îngrijit să ofere invitaților aperitive din brânzeturi italiene, penne bolognese gătite împreună cu Adi Pașca și o apetisantă „Greta Garbo” - prăjitură cu nucă și ciocolată home made.

Și dacă toată lumea s-a îndrăgostit de rosé-ul de Puglia, am ales pentru mine cupajul de Sauvignon Blanc și Semillon, aceasta fiind și prima mea întâlnire cu soiul din urmă. Și am făcut asta după ce am savurat alte cinci vinuri excepționale de pe cinci terroir-uri diferite, în cadrul unui eveniment cu casa închisă.

 

 

Citit 590 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Martie 2019 20:06

Pivnicer

De când ne cunoaștem cu prietenii noștri Zoli și Raluca, și să tot fie vreo șapte ani, am trăit atât de multe aventuri împreună că ele nu pot fi povestite nici în o mie și una de pagini de călătorii oenologice. Totuși cele mai importante evenimente legate de ei pot fi descrise mai jos, în câteva cuvinte și imagini, de dragul celui mai nou membru al clubului nostru de vin.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate