Vineri, 15 Martie 2019 14:08

De 2xAntinori. Ziua întâi: întâlnire de neuitat cu o Vipera și un Semillon Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

A devenit deja o tradiție ca vinurile Antinori să facă spectacol, două zile consecutiv, în odăile bunicii. Pentru 2019, promotorii ne-au pregătit câteva dintre cele mai frumoase vinuri create în Lombardia, în Toscana, în Umbria, în Puglia și în Dealu Mare.

Alfred Binder și Adrian Pașca, prieteni vechi cu care am petrecut multe minute de neuitat la Mizil și Vadu Săpat, au pregătit pentru prima seară o listă impresionantă cu vinuri Antinori din Italia și de pe la noi. Astfel, am putut degusta pe rând: Marchese Antinori Tenuta Montenisa Spumant Cuvée Royale, Castello della Sala Conte della Vipera 2016 (Sauvignon Blanc&Semillon), Tormaresca Rosé Calafuria 2017 Magnum, Viile Metamorfosis Via Marchizului Pinot Noir 2016, Viile Metamorfosis Cantus Primus Cabernet Sauvignon 2015, Marchese Antinori Tenuta Tignanello Chianti Classico Riserva 2014.

Pivnicera s-a îngrijit să ofere invitaților aperitive din brânzeturi italiene, penne bolognese gătite împreună cu Adi Pașca și o apetisantă „Greta Garbo” - prăjitură cu nucă și ciocolată home made.

Și dacă toată lumea s-a îndrăgostit de rosé-ul de Puglia, am ales pentru mine cupajul de Sauvignon Blanc și Semillon, aceasta fiind și prima mea întâlnire cu soiul din urmă. Și am făcut asta după ce am savurat alte cinci vinuri excepționale de pe cinci terroir-uri diferite, în cadrul unui eveniment cu casa închisă.

 

 

Citit 179 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Martie 2019 20:06

Pivnicer

Fără să fim șefi de stat, mari maeștri de lojă ori mici somități pe scara socială, călătoria noastră din 2019 la Drăgășani, de Ziua Bunicii Maria Știrbey, a trecut fortuit prin Sibiu. Cu o lună înaintea evenimentului, nu mai erau de găsit locuri de cazare acceptabile în zona Drăgășaniului pe o rază de 50 de kilometri, așa că am avut bucuria să revedem Hermannstadt-ul și să-i savurăm bunătățile.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate